Fra birolle i skoleteater

— Jeg ville prøve hvordan det var, sier Torbjørn Eriksen. Spørsmålet var hvorfor han søkte Teaterhøgskolen. Han var med i to skoleteaterforestillinger i Sigyn ved St. Svithun videregående. Han hadde gått på Solbakken folkehøgskole på Skarnes, 20 km utenfor Kongsvinger. En revyskole. Han er bror av Kristian som har begynt å markere seg på byens scener. Og bror av Harald, som har flere skjulte talenter.

Publisert: Publisert:

Torbjørn Eriksen. Foto: Finn E. Våga Foto: Finn E. Våga

Denne artikkelen er over 19 år gammel

Torbjørn Eriksen 20 år, Kampen

Det går ikke automatikk i å søke, som ved Romerike folkehøgskole. Jeg visste ikke engang når fristen gikk ut. Tenkte det var ganske urealistisk.Men Torbjørn Eriksen søkte. På første prøve framførte han en selvskrevet monolog. Eriksen føk videre, det samme gjorde monologen. Til andre prøve skulle han dessuten velge mellom sang, dikt-, eller tekstlesing. Velge to. Eriksen sang «Våken drøm» av Vamp og leste fra «Jeg er så sinna at jeg nesten ikke vet hva jeg gjør boken».

124 var til andre prøve. Det skulle nå ned til 31 Jeg ringte inn. Var på besøk hos en kompis i Oslo. «Du er videre», sa de. Nå ble vi delt inn i tre grupper og skulle samarbeide. Vi ble godt kjent, men det ble litt kunstig. Det var ikke et ekte samhold. Jeg kjørte derfor min linje. Bestemte meg tidlig for å gjøre mitt og være bånn ærlig. Da får jeg vist hva jeg står for, tenkte jeg.

Hva står du for?

— Jeg tenker ikke teknisk når jeg spiller. Liker ikke å overspille. Jeg gjør det som faller meg naturlig der og da. Følger impulser jeg får underveis.

Det blir for dumt å tenke ut hva de vil ha. Jeg tror ikke det er noen fasit. De er bare ute etter forskjellige personligheter. Mye er hell og tilfeldigheter. Torbjørn Eriksen kom inn. Jeg var i ørska da de ringte. Før drømte jeg om å bli fotballspiller. Jeg ser på dette som et godt utgangspunkt. Jeg har ikke tenkt så mye mer på hva dette innebærer. Men jeg er veldig fornøyd.

Publisert: