Duran Duran sa «nei» da Michael Jackson ringte og ville samarbeide

Michael Jackson slo i 1984 på tråden til Duran Duran-keyboardist Nick Rhodes med spørsmål om britene ville bli med på et samarbeid.

Stor fan: Her håndhilser Nick Rhodes i Duran Duran på prinsesse Diana i 1983. Gruppen var prinsessen favoritt, noe som også førte til rykter som ble tatt opp i Andy Cohen-programmet mandag.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Nick Rhodes overbragte den spennende forespørselen videre til sine bandkolleger Simon Le Bon, John Taylor og Roger Taylor.

– Jeg gikk til alle og sa: «Hei, Michael Jackson ringte i går kveld. Er dere interessert i kanskje å lage en låt sammen med ham?". Og alle svarte «nei», fortalte Rhodes da Duran Duran mandag gjestet TV-showet «What Happens Live With Andy Cohen».

Dermed bekrefter det britiske veteranbandet ifølge Billboard historien som har versert over tid om dette berømmelige nei-et. Duran Duran var på denne tiden høye på egen suksess med det bransjebladet kaller monsterhiten «The Reflex», som var deres første listetopper i USA og nummer to hjemme i Storbritannia. De ble regnet blant verdens største band og Michael Jackson som verdens største artist, på denne tiden.

Fikk nei: Michael Jackson under en konsert på den tiden han slo på tråden til Nick Rhodes i Duran Duran og forespurte om et mulig samarbeid.

I år er det 40 år siden Duran Duran slapp sitt første album, men gruppen hviler ikke på laurbærene:

22. oktober kommer studioalbum nummer 15, «Future Past», der man blant annet får høre en gjesteopptreden fra Graham Coxon fra Blur på gitar, en duett med Lykke Li, og et samarbeid med David Bowie-pianist Mike Garson. Gjesteprodusenter er blant andre Erol Alkan, Giorgio Moroder og Mark Ronson.

Publisert:
  1. Michael Jackson

Mest lest akkurat nå

  1. Privatetterforsker Roald Bernt­sens hef­tige liv: – Gullet var fjernet fra kremerte

  2. Skamslått Borgli vil gå nye runder om huset i Oalsgata

  3. Testet positivt? Dette gjør du

  4. – Trist for supporterne

  5. Her er historien bak «Rogalands eldste turnering»

  6. Folk for­tjener bedre og sanne svar fra en olje- og energi­minister midt i en strøm­krise