Mer krim fra Randaberg – nå på eget forlag

Krim-duoens første Randaberg-bok,«Spindelvevet», ble godt mottatt i hjemkommunen. Nå har Simen Ingemundsen og Stig Ellingsen startet lokalt forlag for å gjøre kommende bøker hundre prosent lokale.

Simen Ingemundsen og Stig Ellingsen er spent på fremtiden til «Neglebitt forlag».
 • Julie Byberg Bø
  Julie Byberg Bø
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I vinter debuterte Simen Ingemundsen og Stig Ellingsen med tidenes første krimroman med handling i Randaberg. For å gjøre kommende bøker helt lokale, opprettet de «Neglebitt forlag» i begynnelsen av juli.

– «Spindelvevet» er en Randaberg-bok, og har solgt bra i Randaberg. Da føltes det feil å lansere den under et Oslo-forlag, sier Ingemundsen.

Lettere å gi ut bok på eget forlag

Ingemundsen tror mange Randaberg-forfattere ikke kommer gjennom nåløyet hos de store forlagene, og han ønsker dermed å gi de en sjanse hos «Neglebitt forlag».

– De første årene kommer vi kun til å gi ut våre egne bøker, men når forlaget vlir større håper vi å kunne publisere andre lokale forfattere, sier han.

Ifølge Ingemundsen ligger det en lang prosess bak en ferdig utgitt bok.

– Når du leverer et manus til de store forlagene, kan det ta flere måneder før du i det hele tatt får svar. Selv om du er heldig og får ja, kan det være en må endre store deler av boken, sier han.

– Det er lettere å gi ut bok gjennom sitt eget forlag, enn å komme gjennom nåløyet hos de store, legger han til.

– Finnes behov

«Spindelvevet» har blitt en suksess i lokalsamfunnet, og har solgt mellom 600 og 650 bøker bare i Randaberg. Utenfor kommunen har boka solgt rundt 150 eksemplarer.

– Boka har solgt over all forventning, og leserne kan glede seg til oppfølgeren, sier Ingemundsen.

Medforfatter Stig Ellingsen tror det er behov for et lokalt forlag i Randaberg.

– Den lokale interessen var stor med en gang vi lanserte den første boka, og det tyder på at dette er noe folk interesserer seg for, sier Ellingsen.

Å starte forlag og gi ut bøker krever kapital. Ellingsen og Ingemundsen har så langt delt utgiftene i «Neglebitt forlag» mellom seg.

– Det er kostbart å gi ut bøker selv, nærmere 40.000 i diverse utgifter, men vi satser på at serien om Bjørn Berner og Truls Storlien blir bedre og bedre likt med årene, forteller Ingemundsen.

Planlegger flere mord fra Randaberg

Første bok utgitt av «Neglebitt forlag» vil bli lansert allerede 15. august for forhåndssalg, og i bokhandelen farsdagen 8. november. Det er oppfølgeren til duoens første krimbok «Spindelvevet».

Ingemundsen og Ellingsen har flere titalls mordhistorier i skuffen og nye prosjekter på gang. Planen er å gi ut en ny krimbok fra Randaberg hver farsdag.

Publisert:
 1. Randaberg
 2. Krim
 3. Bok

Mest lest akkurat nå

 1. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

 2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

 3. 200 år gammelt hus i Stavanger ble arkitektkontor: – Det var ikke kjærlighet ved første blikk

 4. Mann funnet i veibanen ved Bryne - siktes for promillekjøring

 5. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 6. Flere hørte kraftig smell i Randaberg - ukjent årsak