Forlagene savner penger til nye VGS-lærebøker

Forleggerforeningen mener det trengs 300 millioner kroner til nye bøker i videregående skole i forbindelse med reformen fagfornyelsen.

Alle elever i grunnskolen og videregående skole omfattes av fagfornyelsen, som blant annet omfatter nye læreplaner.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Ifølge Klassekampen ber foreningen om ekstrabevilgninger på denne summen fordelt på tre år. Det kommer fram i et brev til Kunnskapsdepartementet.

– Bekymringen vår er at elever og lærere står der første skoledag med en ny reform og gamle skolebøker, sier direktør Kristenn Einarsson i Den norske Forleggerforening.

I dialog

Overfor avisa viser statssekretær Anja Johansen (V) i Kunnskapsdepartementet til at 2020-budsjettet inneholder 170 millioner til læremidler i grunnskole, i tillegg til at det er bevilget 60 millioner kroner til innkjøp av digitale læremidler i forbindelse med koronapandemien.

– Forleggerforeningen og Kunnskapsdepartementet har hatt tett dialog både om fagfornyelsen generelt og om økonomi spesielt. Vi er godt kjent med synspunktene til Forleggerforeningen, og vi har med oss informasjon og innspill vi har fått fra dem i arbeidet med budsjettet for 2021, sier Johansen.

Begynner å gjelde nå

Fagfornyelsen innebærer at alle læreplaner for fag i grunnskolen og videregående opplæring blir fornyet. De begynner å gjelde fra nå i august 2020. Den overordnede del av læreplanverket er også ny, ifølge Utdanningsdirektoratet.

For 1.–9. trinn samt i Vg1 tas de nye læreplanene i bruk i skoleåret 2020–21. Så følger 10. trinn og Vg2 i 2021–22 og Vg3 i 2022–23.

Publisert:
  1. Skole og utdanning
  2. Videregående skole

Mest lest akkurat nå

  1. Reaksjoner på vaksinen ødela sesongen for Ingebrigtsen

  2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

  3. Bruktmarkedet kan bli flyttet til Torget eller Domkirkeplassen

  4. Det gamle huset i Hetlandsgata har fått nytt liv

  5. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

  6. Hun slet med stress. Elleve tegn på at du bør roe ned.