Bør Aftenbladet stenge kommentarfeltet?

PODKAST: En dag fylte 19 personer 80 prosent av kommentarfeltet på Aftenbladet.no. Bør avisa bare stenge ned hele kommentarfeltet, eller har leserkommentarene en

Publisert: Publisert:

Kommentarfeltene er elsket og hatet. Bør avisene legge dem ned? Her er Vegar Hoels kommentarfelt-serie som ble brukt i en reklamekampanje for Aftenbladet.

 • Leif Tore Lindø
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Offentlig bossdunk eller demokratisk luftegård? I ukens episode av Aftenbla-bla diskuterer vi avisenes kommentarfelt. I Fripenn-spalten på lørdag tok Sven Egil Omdal, tidligere Aftenblad-redaktør, til orde for at alle medier - også Aftenbladet - bør stramme inn nettdebatten:

«Den uredigerte debatten svekker avisenes omdømme, støter minoriteter – i kvinnenes tilfelle majoriteten – ute fra en del av den offentlige samtalen, og inviterer til brudd på så vel presseskikk som folkeskikk».

I Aftenbla-bla diskuterer Aftenblad-redaktør Carl Gunnar Gundersen og kommentator Harald Birkevold om kommentarfeltet bør stenges. Vi diskuterer også om Stavanger fremdeles er energihovedstaden, eller om Oslo stjeler statusen. Og hvem er den mystiske Preben Strøm fra Austlandet?

Sist men ikke minst: Hvorfor har Jan Zahl blå lår en gang i året, og hvordan fungerer Leif Tore Lindøs system med hoved- og avlastningsbukse?

Aftenbla-bla kan du høre og abonnere på i Itunes, eller der du finner dine podkaster. Du kan også høre episoden her:

Publisert:

Aftenbla-bla

 1. Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen om å lage film utenfor Oslo, et stykke fra de store selskapene

 2. Hva har Michael Jackson med Lærdal-familien å gjøre?

 3. Har vi egentlig helt unyttige jobber?

 4. Var det riktig eller galt å demonstrere under koronaen?

 5. – Kanskje det er statsministeren som tjener for lite?

 6. Vi er på vårt mest ulykkelige mellom 40 og 50

 1. Aftenbla-bla
 2. Podcast