Zombie-moro for hele familien

«Zombieland: Double Tap» byr på like mye gørr og blod som den første filmen, men klarer heldigvis å ta historien videre i stedet for å bare repetere.

Det er ikke alltid like lett å manøvrere i en verden hvor de aller fleste er spist av zombier.

 • Kine Hult
  Kine Hult
  Journalist
Publisert: Publisert:

Zombieland: Double Tap

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Sjanger: Action / Komedie. Skuespillere: Emma Stone, Bill Murray, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg. Regi: Ruben Fleischer. USA, 2019. Lengde: 1 t. 39 min. Aldersgrense: 15 år.

Grade: 4 out of 6

10 år etter den første «Zombieland»-filmen, er våre venner som overlevde apokalypsen tilbake, med mer av det samme, men også noen nye vrier.

Den nevrotiske nerden Colombus (Jesse Eisenberg) har det, forholdene tatt i betraktning, helt ypperlig. Han har slått seg ned i Det hvite hus sammen med kompanjongen Tallahassee (Woody Harrelson), sin kjære Wichita (Emma Stone) og hennes lillesøster Little Rock (Abigail Breslin). Og sånn kunne de fortsatt, hadde det ikke vært for at de to rebelske jentene stikker av igjen, og flere nye folk som foreløpig ikke har begynt å ernære seg av andre folks hjerner inntar historien.

Det er vanskelig å fri seg fra at de originale grepene som gjorde den første filmen til en forfriskende opplevelse, framstår som litt repeterende her. Men heldigvis klarer regissør Ruben Fleischer å ta den i overkant tøysete historien noen hakk videre, og benytter anledningen til å harselere med alt fra livsfjerne i-landsproblemer til mannfolk med ekstremt oppblåste selvbilder.

De logiske bristene er skrikende, men det fungerer på sitt vis, siden filmen i seg selv er så borti natta karikert på så godt som alle måter.

Dette er den typen zombiefilm hvor innvollene flyr og splattereffektene er skrudd opp til 11 absolutt hele tiden, men det er likevel humoren som er det viktigste virkemiddelet, ikke de spredte forsøkene på å skape spenning. Sjangerfilmer som dette kan man elske eller hate. Om man tilhører førstnevnte kategori, er det mye å fryde seg over i Fleischers oppfølger. Woody Harrelson er som vanlig ypperlig, og får denne gang macho-konkurranse av Luke Wilson i en herlig birolle. Jesse Eisenberg er på sin side akkurat like irriterende og usjarmerende som før, og sammen utgjør de et perfekt tospann, hvis man først har lyst til å se på to umake fjols som prøver å leve et noenlunde normalt liv i en fullstendig skrudd verden.

Publisert:
 1. Filmanmeldelse
 2. Anmeldelse

Mest lest akkurat nå

 1. Da Tomas (14) landet i denne hoppe­gropen, ble han lam fra halsen og ned

 2. Denne gaven tar helt av: – Dette er all time high. Vi har aldri sett slike tall

 3. Farse har blitt Jærens mest populære lunsjrett

 4. Go-Ahead kutter avganger på Jær­banen allerede fra fredag

 5. Norge Mining: – Det er noe stort og tungt der nede i Norges dypeste hull

 6. Stygge skader overskygget solid Oilers-seier: - Det er sånt som ikke skal skje