McGowan hudfletter Portman – får svar

Natalie Portman får refs av skuespillerkollega Rose McGowan etter at hun bar denne kappen under Oscar-utdelingen.

Natalie Portmans stunt under Oscar-utdelingen, der hun bar en kappe med navnene på kvinnelige regissører hun mener ikke har blitt anerkjent for sitt arbeid, falt ikke i god jord hos Rose McGowan.

 • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Under Oscar-utdelingen møtte Portman i en Dior-kappe hvor navn på åtte kvinnelige regissører var brodert inn. Stuntet vakte oppsikt, og skuespiller Rose McGowan kritiserte stuntet i harde ordelag:

«Jeg synes Portmans form for aktivisme er dypt fornærmende overfor de av oss som faktisk gjør jobben. Jeg skriver ikke dette i bitterhet, jeg skriver dette i avsky», tordner McGowan mot Portman i et innlegg på Facebook.

McGowan skriver også i innlegget at mens Portman og andre skuespillere har uttalt seg om at kvinner er underrepresentert i filmbransjen, så har de selv gjort lite for å få til en endring.

«Natalie, du har jobbet med to kvinnelige regissører i løpet av din veldig lange karriere, en av dem var deg. Du har et produksjonsselskap som har ansatt én kvinnelig regissør, deg», skriver hun, og fortsetter:

«Det er ingen lov som sier at du trenger å ansette kvinner, jobbe med kvinner eller støtte kvinner. For all del, gjør din greie. Men jeg sier slutt å lat som om du er en slags forkjemper for noe annet enn deg selv».

Portman sier i en uttalelse til AFP at hun er enig med McGowan i at hun ikke fortjener å bli kalt modig for stuntet.

– Modig er et uttrykk jeg sterkere forbinder med handlingene til kvinnene som har vitnet mot Harvey Weinstein de siste ukene, under et sterkt press, sier 38-åringen.

McGowan er blant mange kvinner som har anklaget Weinstein for seksuelle overgrep.

Portman erkjenner videre at hun ikke har jobbet med så mange kvinnelige regissører som hun skulle ønske. Hun viser til utfordringer filmer regissert av kvinner og minoriteter står overfor – og nevner en studie som viser at det er vanskeligere for kvinnelige regissører å få filmfinansiering enn menn, skriver Variety.

Les også

 1. Oscar-showet glemte Luke Perry da fjorårets avdøde skulle minnes – nå raser fansen

 2. Prisdryss skaper stor jubel i Sør-Korea

 3. CNN om den norske stjernens Oscar-opptreden: – Overjordisk stemme

 4. «Parasite» tok storeslem under Oscar-utdelingen

Publisert:
 1. Natalie Portman
 2. Oscar

Mest lest akkurat nå

 1. Thor Inge og Greta bur i eit 50 år gammalt hus som enno ser ungt ut

 2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 3. Vil gi billig strøm til 2000 hytter

 4. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

 5. Ydmyk Østbø om egen revansj: – I Viking setter vi laget foran oss selv

 6. Travel natt for politiet