Disse spiller på Mods-konserten

Hele denne banden skal spille før Mods går på scenen 16. og 17. januar. Og NRK skal sende «Mods - minutt for minutt».

 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:

– Skulle tro de har signert Abel sentralt på midten.

En størrelse i det stavangerske utelivet myser inn i et rom på VIP-en på Viking Stadion. Her skal Mods' støttekontakter presenteres. Dansebandet fra Rennesøy skal ikke spille alene verken fredag 16. juni eller lørdag 17. juni. Det mumles muntert at man skulle ønske Viking var like ivrige på nysigneringer som Mods-manager Arne Svare. Han har hatt en Askeladd-tur rundt i Rogaland og hanket inn både den ene og ikke minst den andre til det som nå heter Mods Stadionfest.

– Vi må jo dra til litt, sier Svare, og smiler.

Og det har de gjort. I tillegg til Mods kommer denne bøtteballetten, spilt fri av et husorkester under ledelse av Arne Hovda:

Leif Einar «Lothepus» Lothe.
 • Stavangerkameratene
 • Bjørn Eidsvåg
 • Hilde Selvikvåg
 • Vestlandsfanden
 • Thorsens Café & Bageri
Frode «Froddi» Grønli.
 • Froddi
 • The Getaway People
 • Gretelill Tangen
 • Hans Petter Hansen
 • Mia Gundersen
 • Reidar Larsen
 • Lothepus
Stavangerkameratene

Sistnevnte hannkatt bryter fullstendig med den rogalandske profilen. Han oppholder seg i de aller hardeste delene av Hardanger, men har likevel fått innpass på wild cat card.

Ledige billetter

33.000 billetter er allerede solgt. det betyr at lørdagen er fullstappa, med 23.000 frivillige. Fredagen har rundet 10.000, men det finnes fortsatt gode plasser i alle kategorier til denne. Sjefen for de gode tider tipper det fyker ut minst 5000 billetter til, trolig mer.

– Ingen norsk artist har solgt så mange billetter til samme arrangement, så allerede før denne gjengen lanseres er Mods historiske, sier Svare.
Fra portene åpner klokken 17.00 til Mods går på scenen rundt 21.00 skal radiorakettene Kvindesland & Skjæveland lose folk gjennom rogalandsmusikk fra fem tiår + altså denne Lothepusen. Hver artist får framføre sine hits, og antall hits bestemmer grovt sett spilletiden.

– Vi er selvfølgelig ute etter allsang. For fem år siden kokte det når folk kunne synge med. Vi satser på masse av det i år også, sier Arne Svare.

Bjørn Eidsvåg.

Shalala?

En av dem som skal bidra til å holde folk våkne er Bjørn Eidsvåg.

– Her må du nesten synge "Shalala", eller?

– Hehe, jo, jeg må kanskje det. Dette tror jeg blir kjekt. Egentlig er jeg litt tilbakeholden med sånne svære fester som dette. I utgangspunktet er jeg avhengig av litt mer intimitet, men akkurat denne vil jeg være med på.

– Så du kastet deg på?

– Ja. Jeg har aldri sett Mods live, så da de ringte tenkte jeg "nå er det på tide å bare være med på noe kjekt". Alle som var med sist skryter, så jeg gleder meg veldig.

Reidar Brendeland.

Minutt for minutt

En som har vært med på forferdelig mye kjekt er Reidar Brendeland, selveste Vestlandsfanden. Han utgjør resten av et prosentmessig stort Sauda-felt disse to dagene.

– Jeg er veldig klar og trengte under ett sekund på å si ja. Jeg var her sist og, og dette blir rett og slett en enorm fest.

Og - som de sier i knivsettreklamen - ikke nok med det. Selveste statskanalen har funnet det for godt å sende hele sulamitten live på nettet. NRK skal rett og slett sende "Mods minutt for minutt" på nettet.

– Det blir et fint alternativ for dem som ikke kan være på stadion. Fysisk oppmøte er absolutt å anbefale, men Mods skal ut til hele landet, sier Arne Svare.

 • Trodde du den elleville Mods-historien var avsluttet? Vel, glem det. Nå setter bandet opp en ekstra stadionkonsert fredag 16. juni.

Mer om Mods:

Publisert:

Mods

 1. Ska du ha merr Mods nå, må du synga sjøl

 2. Bjørn Christian fra Sandefjord: - Jeg kan alle Mods-sangene

 3. Se bildene fra Mods-konserten i Spektrum

 4. Er det noe Mods-entusiasme i Oslo?

 5. Mods inntar Oslo Spektrum

 6. Slik ble Mods-comebacket mulig

 1. Mods
 2. Musikk
 3. Bjørn Eidsvåg
 4. NRK
 5. Konsert

Mest lest

 1. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 2. – Problem­stillingen med parkerings­plasser ved Nye SUS er alvorlig

 3. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

 4. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt