Tv-våren: Norske kjendiser og humor på TV Norge

Anne-Kat. Hærland, Kristopher Schau, Charlotte Thorstvedt og Kari Jaquesson får nye programmer på en kanal i TV Norge-familien etter jul.

Et stort knippe TV Norge-profiler møtte opp til vårlansering for TV Norge-familien torsdag.
 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Vi er fortsatt midt i høstsesongen på norsk tv, men TV Norge har allerede planene klare for sine fire kanaler TV Norge, FEM, MAX og VOX. Torsdag presenterte de både nye og velkjente programmer vi får se på kanalene i vårsesongen, som starter rett etter jul. Oversikten viser at kanalfamilien fortsatt satser stort på egenproduksjoner, kjendiser og humor:

Satire med Anne-Kat

Anne-Kat. Hærland skal sende sitt ukeaktuelle statireshow fra Riksscenen i Oslo på TV Norge, og det skal handle om den generelle dumskapen i det norske samfunnet. Som en offentlighetens tante Sofie skal Anne-Kat gi intellektuell nødhjelp til seerne. Med på laget har hun et knippe reportere

Slank med Jaquesson

Ti overvektige deltakere skal følges gjennom et helt år i den nye programserien "En ny start". Sammen med et ekspertteam skal Kari Jaquesson sørge for at hver enkelt deltaker får dedikert oppfølging knyttet til helse, trening og ernæring.

Typisk Schjerven

I "Typisk deg" skal Petter Schjerven se dypt inn i menneskesinnet og forsøke å finne svar på hvorfor vi er så like, så forskjellige, hvorfor vi lyver, etc. Helt uten psykoanalyse.

Kjendismannen

I gameshowet "Min mann kan" skal kvaliteten på mannen i norske kjendispar testes. e menn er de mest ettertraktede i verden. Showet skal ledes av Helén Vikstvedt og Thomas «Finger’n» Gullestad.

Hannibal

Det er allerede laget flere spillefilmer om Dr. Hannibal Lecter, som først ble udødeliggjort av Anthony Hopkins i filmen "Nattsvermeren". Nå kommer det også en amerikansk thrillerserie om seriemorderen, og den skal vises på TV Norge. Danske Mads Mikkelsen skal spille Lecter.

Gjensyn

" Tangeruddampen " er en videreføring av suksessen "Tangerudbakken", der gjengen fra Tangerudbakken borettslag slår seg sammen med Jarle Andhøy fra "Berserk" og drar til sjøs. Og så får vi gjensyn med disse programmene: " 4-stjerners middag ", " 71° nord – Norges tøffeste kjendis " med kjendisene Elin Sogn, Gaute Ormåsen, Heidi Marie Vestrheim, Christian Ingebrigtsen, Anette Bøe, Kristine Duvholt Havnås, Andrine Flemmen, Iver Horrem, Stine Brun Kjeldaas, Johan Remen Evensen og Christer Basma. " Kongsvik videregående " med Lene Kongsvik Johansen er oppfølgeren til "Kongsvik ungdomsskole". Thomas Giertsen er klar med tredje sesong av "Helt perfekt" , det samme er eks-alpinistene Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus med serien " Hvem kan slå Aamodt og Kjus?" .

FEM-våren

Charlotte Thorstvedt (26) har tidligere gjort seg bemerket både som DJ, modell, plateartist, programleder og designer. Nå skal hun dyrke fram unge talenter i tv-serien " Stylistene ", som skal vises på kvinnekanalen FEM til våren. Stylisttalenter som lever og ånder for mote, får muligheten til å utvikle talentet sitt. De får opplæring og veiledning av Nordens beste i feltet, og må bryne seg på alt fra å style kjendiser til å finne fram til nye trender. En fagjury bestemmer hvem som hver uke har gjort seg fortjent til å bli med videre. Programmet er et samarbeid mellom FEM og VGTV, og vil vises både på VG.no og FEM.

Nye episoder blir det med " Trinny & Susannah – oppdrag Norge ", " Herlige hjem ", " Unge mødre ", " Ungkaren " og dramaserier som "Vampire Diaries " og " Bunheads "

MAX-våren

Kristopher Schau er lidenskapelig opptatt av kampsport. I den nye serien " Folk som slåss " på mannekanalen MAX tar han oss med på reise, både over og under jorda, og undersøker hva som får forretningsmenn, idrettsutøvere og hooligans til å denge løs på hverandre. En annen nyhet på kanalen er "Nattpatruljen", som følger en patruljebil med to politibetjenter gjennom et nattskift. Hver episode skjer på forskjellige steder i landet, slik at vi får se den forskjellen i politinatten mellom by og bygd.

Det blir en ny sesong av "Insider ", " Pantelånerne ", " Lagerkrigen" og " Spartacus ".

Det blir også mer fotball og ishockey på MAX til våren: kanalen sender alle Norges kamper i ishockey-VM i mai, og flere av de store oppgjørene. Europaligaen og spanske La Liga gjenopptas etter juleferien, og MAX viser også de resterende bortekampene i kvalifiseringen fram mot Brasil-VM 2014 .

VOX-våren

Den yngste kanalen i TV Norge-familien og den som er beregnet for den litt mer voksne seer, VOX, byr på sjette sesong av " Mad Men ", andre sesong av " The Borgias " og andre sesong av " Shameless ". Det kommer også nye episoder av serier som " Doc Martin ", " Letterman " og " Drømmedesign ".

Anne-Kat. Hærland har meldt overgang fra NRK til TV Norge, og etter jul får hun sitt eget, ukentlige satireshow på sin nye kanal.
Helén Vikstvedt og Thomas «Finger’n» Gullestad skal lede gameshowet "Min mann kan", som får premiere på TV Norge til våren.
Kristopher Schaus kampsportserie "Folk som slåss" vises på MAX til våren.
Publisert:
 1. TV

Mest lest akkurat nå

 1. Her er Matheo (9) og Zoya (12) fra Randaberg på sykehus på Mallorca: – Det var helt forferdelig

 2. 3500 speidere i et gjørmehav på Forsand

 3. Ny fotballbane: Slik går det når Adrian (7) gjør seg klar for skudd

 4. Laget film om cruiseskipene i Vågen: – Virker som Stavanger er solgt til turistindustrien

 5. Båtførere er til sjenanse: - Fare for seg selv og andre

 6. Trafikkulykke på Boganes