Lokale forfattere selger godt

Tore Renberg, Anna Rasmussen, Per Fugelli og Erlend Frafjord selger bra for tiden.

 • Tor Pedersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Tore Renbergs «Skada gods», tredje bind i Teksas-serien, gjør det godt på bokhandlerbransjens salgslister for skjønnlitteratur.

– Boken har i skrivende stund vært i salg litt over en uke, og vi har allerede fått mange re-bestillinger, sier markedssjef i Forlaget Oktober, Ellen Hogsnes.

– Vi ser at Renberg skyter voldsom fart salgsmessig i år; hittil i år har vi firedoblet salget av «Vi ses i morgen» (2013) og solgt seks ganger så mange av «Angrep fra alle kanter» (2014) som vi gjorde i hele 2016.

– De tre bøkene i Teksas-serien har hittil et samlet opplag på 95.100 eksemplarer.

– Trilogien har til sammen fått 10 terningkast seks og mange femmere så langt og er oversatt til 10 språk sier Hogsnes.

Kritikerne har vært samstemte sin dom når de triller seksere og femmere og utroper «Skada gods» til den sterkeste så langt i serien. De priser Renbergs oppsiktsvekkende litterære spennvidde, romanens samfunnskritikk, sårbarhet og alvor, såvel som underholdningsverdi og komikk.

Aftenbladet ga «Skada gods» en sekser på terningen, og Aftenposten sammenligner Renberg med Dickens og Tarantino, VG trekker paralleller til Dostojevskij, og Fædrelandsvennen utroper Renberg til «Stavangers nye Kielland» og kaller verket «unikt i norsk litteratur».

På bokhandlerforeningen sin liste ligger Tore Renberg på en 8. plass på lista for skjønnlitteratur.

Foto: bokhandlerforeningen.no

Les også

Anmeldelse av «Skada gods»: Motherload av scheisse

Les også

Dobbel dose Tore

På bokhandlerforeningens liste over mest solgte bøker i kategorien «Generell litteratur» finner vi tre lokale forfattere i toppen av lista.

Foto: bokhandlerforeningen.no

Anna Rasmussen gjør det godt på bokfronten uansett hva kritikerne måtte mene. Foto: Anders Minge

Anna Rasmussen

Anna Rasmussen, kanskje mer kjent som blogger og mammaen til Michelle, har fått variert kritikk for forfatterdebuten. Men kritikkene ser ikke ut til å ha skremt bokkjøperne fra å skaffe seg boken. «Naken» solgte ut førsteopplaget på 10.000 eksemplarer på to dager.

Gyldendal trykker nå opp et nytt opplag slik at totalopplaget blir 20.000.

– Det har vært en enorm pågang, og «Naken» gikk rett til topps på flere lister. Vi har stor tro på at dette kan bli høstens bestselger.

– Anna har dessuten fått massevis av gode tilbakemeldinger etter at boka ble lansert, særlig i sosiale medier, sier Reidar Mide Solberg, redaktør i Gyldendal Litteratur.

På bokhandlerforeningen sin liste topper «Naken» lista for generell litteratur.

Per Fugelli mener livet var altfor alvorlig til ikke å kunne tøyses med. Her i lek med seg selv p å Orre- stranden. Foto: Jarle Aasland

Per Fugelli

«Per dør» ble Fugellis aller siste bok, skrevet som en tilstandsrapport inn mot slutten av livet. Boken er også Fugellis siste budskap til ettertiden, en påminnelse om hva som virkelig teller, når alt kommer til alt.

Kritikere og bokkjøperne har tatt godt imot boken.

Informasjonssjef Tone Hansen i Cappelen Damm sier førsteopplagt var på 10.000 og at forlaget nå har trykket et nytt 2. opplag på ytterligere 10.000 eks. slik at det det totale opplaget er 20.000.

På bokhandlerforeningen sin liste ligger «Per dør» på en 2. plass på lista for generell litteratur.

Les også

Utdrag fra Per Fugellis aller siste bok: «Jeg sørger over å miste fortvilelsen over verden og meg selv.»

Les også

Det blir ikke stille etter Per Fugelli

Forfatter og journalist Erlend Frafjord utenfor Burger King i Stavanger, et av de siste stedene Tina Jørgensen ble sett. Foto: Jonas Haarr Friestad

Erlend Frafjord

– Hva skjedde med Tina Jørgensen? Spørsmålet har alltid plaget meg. Tina-saken var min første som krimjournalist i Stavanger Aftenblad. Jeg har aldri klart å få den ut av hodet sa forfatter Erlend Frafjord da han ble intervjuet i Aftenbladet i forbindelse med lanseringen av boken.

Førsteopplaget av «Da Tina ble drept» var på 3000 eksemplarer. Forlaget skal nå trykke ytterligere 2000 eksemplarer, ifølge Gyldendal Norsk Forlag.

– Målet mitt er at så mye ny informasjon skal føre til at folk ser koblinger. At politiet får nye tips som fører til en oppklaring. Kanskje er det bare én til nå ukjent brikke som mangler før alt faller på plass.

Noen ganger er det slik, sier Frafjord, som nettopp hadde startet journalistkarrieren i Aftenbladet da Tina ble meldt savnet søndag 24. september 2000.

På bokhandlerforeningen sin liste ligger «Da Tina ble drept» på en 4. plass på lista for generell litteratur.

Les også

 1. Tina-saken: Håper boka kan bidra til svar

 2. Tina-boken: Fremragende journalistikk!

Publisert:
 1. Tore Renberg
 2. Per Fugelli
 3. Tina Jørgensen
 4. Litteratur

Mest lest akkurat nå

 1. Torvik beklager e-post: – Ikke rasistisk ment. – Kan oppleves rasistisk, sier professor ved VID

 2. Ny studie på demens: – Funnene er oppsiktsvekkende

 3. Volden på Vaulen badeplass: Tre gutter tiltalt etter at 15-åring ble slått bevisstløs

 4. Hver kveld klemmer hun hode­puten til Maria og sier god natt til en datter som ikke lenger lever

 5. Fjell­bygda nektet å dø. Nå har de store planer

 6. Hun ble brukt i reklame for Wizz Air. I dag kjemper hun mot selskapet i retten