Galskap med kjøleskap

De som trodde Kaizers var originale da de tok med oljefat i perkusjonsrekka, har ikke sett Hurra Torpedo. Hvitevarerockerne kommer til Stavanger i morgen.

 • Kine Hult
  Kine Hult
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

— Vi er anerkjent som ledende i vår sjanger, og kan love en konsert med sinnssykt fet hvitevarerock, sier Egil Hegerberg selvsikkert.

Sammen med de to andre hurra-guttene, Kristopher Schau og Aslag Guttormsgaard, skal han dundre på komfyrer og kjøleskap med alt fra støvsugere til elektriske tannbørster i morgen kveld. Mange husker nok den tidløse Bonnie Tyler-klassiker «Total eclipse of the heart» utført av de tre treningskledde friskusene under det første Åpen Post-programmet.

Sist de besøkte Stavanger, spilte de på Checkpoint. Denne gang står Folken for tur, og det er Egil godt fornøyd med.

 • Storslått musikk som vår må komme til sin rett både lydmessig og visuelt, og det gjør den best på store scener. Vi passer ikke like godt på mindre steder, men har likevel aldri gjort en dårlig konsert. Det skulle tatt seg ut. Hurra Torpedo spiller alltid sinnssvakt bra, og det hjelper selvsagt på helhetsopplevelsen at folk kan se oss.

Lanseres i USA

For tiden er bandet i studio i Oslo, hvor de tryller fram sitt debutalbum ved hjelp av uortodokse instrumenter som dypfryser, kjøleskap og varmtvannsbereder.

 • Det låter helt sinnssykt fett selvfølgelig, alt annet ville vært galskap. Vi sikter mot det utenlandske markedet denne gang, og har allerede gjort suksess i USA. Låtene våre er på britisk og walisisk siden det er det språket de prater der borte. Det har vist seg å være lettere å slå gjennom når vi synger på utlendingenes eget språk, sier han, og sukker litt, før han legger ut om utfordringene norske band kan møte i Amerika. - Usanerne er ikke særlig interessert i å lære nye språk, og mange av dem forstår ikke et ord norsk. Vi vil ikke være så store på det, selv om vi er populære, derfor er vi imøtekommende og skriver tekster på et språk de kan forstå.

Med seg på fjorårets USA-turné hadde de et kameracrew som lagde en dokumentarfilm om bandet.

 • Vi spilte blant annet inn musikkvideo ved Fridgehenge i New Mexico. Det ser nesten ut som Stonehenge, laget av kjøleskap.

Ny Bare Egil-plate

 • Det har vært stille rundt Bare Egil Band i det siste. Hva skjer på den fronten?
 • Nå er det sånn at det hviler mye mystikk rundt Hurra Torpedo, så det er ingen garantier for at jeg faktisk er samme person som Bare Egil. Men hvis jeg bare skal si noe sånn ut av det blå, så tipper jeg at han kommer til å spille et par konserter i vår, og jeg tipper at det kommer ny plate til neste år. Det kommer litt an på hvor travelt Hurra Torpedo får det, uten at jeg med sikkerhet kan si at det har noe med saken å gjøre.

kine.hult@aftenbladet.no

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Borghild Fiskå er død

 2. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner

 3. Melby: Mutert virus gjør at full stenging av skoler ikke lenger er uaktuelt – men vil unngå det

 4. Veronica Simoné Fjeld hardt ut mot Isabel Raad

 5. Mobil- og bredbåndsnettet skal være tilbake i Sirdal

 6. Da strømmen ble borte i kraftbygda Sirdal