Musikkpris til Kristin Asbjørnsen

Lars Lillo-Stenberg, Kristin Asbjørnsen, Magnus Rønneberg med flere fikk i kveld priser for sin musikk og sine låt-tekster.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Vokalisten Kristin Asbjørnsen fra Lillehammer har fått Nopas musikkpris 2009 på 25.000 kroner for verket ”Snowflake”. Asbjørnsen er kjent for Aftenbladets lesere for en rekke konserter hun har holdt i Rogaland.

Verket er ”et kort verk, et edelt destillat på 3:42, velkomponert, og både fantasifullt og kompetent arrangert”, heter det i juryens begrunnelse.

Nopa

Nopa, som i år er 72 år gammel, er en interesseorganisasjon for komponister og forfattere av tekster til musikk. Navnet tok utgangspunkt i «norske populærautorer».

— Prisene våre er gjeve å få, nettopp fordi artistene får dem av sine egne, sier Ragnar Bjerkreim til Aftenbladet. Han holdt i kveld festtale på Nopas julebord i Oslo i nærvær av 200 komponist- og tekstforfatterkolleger.

Tekstpris

Nopas tekstpris 2009 på 25.000 kroner gikk til Magnus Grønneberg for låten ”Det har vært noen her”. Grønneberg er mest kjent som vokalist i rockebandet CC Cowboys, men har også utmerket seg med å få Herman Wildenveys poesipris i 2007. Kardemommepris

Nopa deler også ut priser i samarbeid med arvingene til Torbjørn Egner. Årets Kardemommepriser på kr. 25.000 hver gikk i kveld til gitarist Jon Larsen, samt til tekstforfatter Torgeir Rebolledo Larsen.

Ærespris

Tekstforfatterfondets ærespris 2009 ble tildelt Lars Lillo-Stenberg. Prisen består av kr. 50 000.

Publisert: