Ny rockeklubb på Jæren: Lanserer konsertserie

Nyopprettede Jæren og Dalane Progrock Klubb skal avholde månedlige konserter på Ogna Scene. – Vi føler et behov for en slik klubb.

Publisert: Publisert:

Bandet D'Accord fra Stord var de første som holdt konsert på Ogna Scene i regi av Jæren og Dalane Progrock Klubb. Nå håper klubben på flere medlemmer. Foto: Jæren & Dalane Progrock Klubb

 • Stella Marie Brevik
  Journalist

Det sier ett av styremedlemmene i progrockklubben, Torgeir Olsen.

Klubben ble dannet på sensommeren i 2019. De har nå rundt 40 medlemmer, men initiativtakerne mener de har potensial til å få opp mot 200:

– Vi følte dette tilbudet manglet. Man har viseklubber, jazzklubber, og så videre, men ingen progrock-klubb i området. Sjangeren er ikke veldig vid, men det er mange band i Norge som spiller denne type musikk, sier Olsen.

Les også

Små steder, store ambisjoner

Han forklarer at flere av medlemmene vokste opp på da sjangeren hadde sin storhetstid. Derfor står musikktypen hjertet nært. De ser også at sjangeren har fått en oppblomstring de siste årene:

– Vi vil få norske band til å vise seg frem hos oss. Sjangeren har kommet tilbake og vi prøver å få oversikt over alle bandene i Norge, men vi sliter – det er så mange.

Les også

Kulturperlen på Ogna

Vil fremme de nye

Ogna Scene blir klubbens faste tilholdssted i 2020. Første konsert ble avholdt i midten av januar med bandet D'Accord fra Stord. Da kom cirka 50 publikummere. Planen for året er å arrangere åtte konserter.

– I tillegg til disse vil det også bli arrangert klubbaftener med quiz, loddsalg og musikk, der lokale nystartede – og andre band, som ikke er godt etablert vil kunne få vist seg frem, sier Olsen.

Til nå er bandene 35 Tapes, Shaman Elephant og Kanaan booket til våren. Mer info finner du her.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Hareide signerte byvekstavtalen: - En god dag for Rogaland

 2. Ryfylketunnelen nattestengt fra mandag

 3. Når en gruppe i samfunnet føler seg spesielt uthengt, må det være på sin plass å lytte, og å innrømme feil.

 4. Viking må trolig endre på laget

 5. Hun danket ut politikere i kampen om Stavanger-jobb

 6. Hjemmekontor anbefales, men UiS-ansatte skal møte på jobb. Slik blir arbeidshverdagen i høst

 1. Musikk
 2. Ogna
 3. Jæren