Tårevåte Spellemann-vinnere

Maria Mena sikret seg også prisen for årets mest emosjonelle opptreden da hun med gråtkvalte lykkehikst forsøkte å takke for prisen som årets Kvinnelige artist.

Publisert: Publisert:

Foto: Scanpix

  • Ntb
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

— Jeg glemte å takke alle, sa en fortvilet Maria Mena etter at hun hadde forlatt scenen under Spellemannprisen.

Det eneste hun fikk fram på scenen foran publikum i Oslo Spektrum etter å ha mottatt harpetrofeet var gråt og lykkehikst.

Ingen tvilte på at den 22 år gamle artisten var oppriktig da hun etterpå fortalte at dette ikke var ventet.

— Jeg har aldri før psyket meg ned så voldsomt på forhånd som under denne Spellemannprisen. Så kom det et slag lys, og så sa de jeg satt sammen med at det er meg, og så svartnet det helt, forsøkte hun å beskrive.

Maria Mena var bare 16 år da hun debuterte som plateartist. Lørdag kveld ble hun hedret for «Cause and Effect», som er hennes femte albumutgivelse. Hun forklarer at det var et vanskelig album å lage og derfor betyr prisen mye. Også fordi pressen ikke ga albumet særlig pen omtale.

Ung millionær

Tårene pøste på også for Ida Maria som ble Årets Nykommer og vinner av et stipend på 200.000 for albumet Fortress Round My Hear. Ida Maria er til vanlig den tøffeste jenta fra Nesna, men hun snufset tungt og tviholdt på lommetørkleet mens hun senere på kvelden fortalte hvor mye dette betyr for henne.

— Jeg er så glad. Dette betyr mer enn alt annet tull. Jeg fortjener det, hulket hun fram.

24 år gamle Ida Maria er allerede millionær som artist. I fjor sikret hun seg By: Larm-stipend på 800.000 kroner og med lørdagens 200.000 kroner ble potten enda fullere.

Takket kjæresten

Det ble delt ut 26 priser under årets Spellemann. I tillegg til årets musikkvideo som var klar allerede fredag og som gikk til Madcon. Lørdag surfet verdens blideste og morsomste duo videre på suksessen ved å sikre seg Årets eksportpris, delt ut av Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Thom Hell, singer-songwriteren fra Kristiansand, var ikke tvil om hvem han skulle takke. Det er kjæresten Marit Larsen som selv var nominert i to klasser.

— Hun er min muse og inspirasjonskilde til platen «God If I Saw Her Now».

Marit Larsen fikk ingen priser lørdag, men Tom Hell sikret seg tittelen årets Mannlige artist og Årets populærkomponist og dermed to trofeer til peishyllen i samboerhjemmet.

Publisert:

Les også

  1. Thom Hell takket kjæresten Marit

  2. Espen Lind ble Årets spellemann

Mest lest akkurat nå

  1. Auglendstunnelen åpner lørdag

  2. Bilfører stoppet i Ryfast – for å sove

  3. Myndighetene fraråder unødvendig reise til utlandet. Men hva med unødvendig reise i Norge?

  4. Trapper opp leteaksjonen ved Månafossen

  5. Fastleger bekymret for ny korona-testordning: – Kan gå utover pasientsikkerheten

  6. Alle grønne land blir gule - ber alle la være å reise utenlands

  1. Musikk