Disse spiller på Ranglerock

Etter litt for mange år med overskudd, har Ranglerock i år tatt grep og budsjettert med minus.

Publisert: Publisert:

<b>Fjorden Baby!</b>

Satsingen på røde tall i boka vil resultere i festivalens mest påkosta musikalske program siden oppstarten i 2002.

— Derfor blir det både flere kjente artister og langveisfarende, internasjnale godbiter i år, melder festivalen på Bryne.

Her er noen av dem du kan oppleve på Bryne mølle 11. og 12. juli.

Real Ones var blant annet oppvarmere for Kaizers Orchestra under deres avslutningsfestival i Stavanger i fjor høst. Bergensbandet er kritikerhylla, spellemannsvinnere og har intet mindre enn åtte gode album å plukke sanger fra.

<strong>Tamikrest</strong>

Tamikrest er fra Mali, og Ranglerock presenterer bandet slik: Kvart år ønsker me i Ranglerock å utfordra grensene for kva som er «rock», og kva som er mogleg å få til av spennande og utfordrande bookingar på Bryne. Difor er me svært stolte over å kunna presentera den gruppa frå det afrikanske kontinent som har fått mest internasjonal merksemd det siste året, og det med opprocka tuaregisk tradisjonsmusikk. Desert-blues blandar elektriske instrument og vestleg inspirasjon med tradisjonelle tonar. Tamikrest hausta i fjor strålande kritikkar for deira tredje utgjeving Chatma. Ordet tyder søster på tamashek, tuaregane sitt eiga språk, og plata er dedisert til dei modige tuaregkvinnene og lidinga dei har gått gjennom som følgje av dei siste åra med krig og forfølgjing.

Les også

Knallrangel på Bryne

Bandets norgesbesøk er samarbeid mellom Fullmånekonsertene i Klepp, samt de nordnorske festivalene Træna og Riddu Riddu.

Wolf People (UK): Britene skulle vært på Ranglerock i fjor, men en flybrann på Heathrow satte en stopper for besøket. I år kommer de med sin 70-tallsmiks av heavy à la Black Sabbath, psykedelisk progrock med fuzztunge riff, harmonisk vokal og overraskende vendinger.

<strong>Howlin Rain</strong> Foto: Hilary Hulteen

Howlin Rain (US:) Syttitalet, langt hår, langt skjegg, San Francisco, California, USA, bluesrock og psykedelia— gitarsoloar, orgel og jamming ble etterhvert kjennemerke ved Yacht-rock. Her befinner Howlin Rain seg. Det er ikke hvem som helst som blir signert og produsert av Rick Rubin, med det ble Howlin Rain.

<strong>Cpt. Biff &amp; The Seamen</strong>

Cpt. Biff & The Seamen: Semilokale helter, allsang og fengende sjømannsrock. Forutan kaptein Biff Andersen består bandet av medlemmene frå det etter kvart særs drivne livebandet Aaslandsbros og Johnny Engelsvoll på trekkspel og tangentar. Siri Nilsen er landets nye folk-, pop-, og visefavoritt. Gjør ære på navnet og slekta.

Fjorden Baby! ga ut årets album for mange i 2013, og det vakte store reaksjoner da gruppa ikke ble nominert til Spellemannprisen same år. Eksperimentell rock, pønk, wave, bergenske tekster og god stemning.

Les mer om Ranglerock på festivalens hjemmeside

Publisert: