Morten Abel til ny strømmefestival i Stavanger

Festivalen «Et Helt Annet Sted» skal sendes fra Stavanger 13.−16. mai. Morten Abel er første artist som offentliggjøres.

Morten Abel er blant artistene som skal være med på strømmefestivalen «Et helt annet sted» i Stavanger 13.–16. mai
 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:

Et helt annet sted 2021 er en digital strømmefestival på plattformen vier.live. I år skal festivalen sendes fra Stavanger 13. – 16. mai.

På festivalens siste dag skal Morten Abel og regissør Eivind Holmboe samarbeide om en musikkproduksjon, som de skriver følgende om: «En dag i livet som Morten Abel er et sted mellom det enkle som kaffekoppen og stolen, til det abstrakte, fargerike og kunstneriske. I denne direktestrømmende konserten vil regissør Eivind Holmboe følge Abel gjennom 12.000 kvadratmeter av farger, kunstutstillinger, trykkeri og produksjonskontor – det er her han tilbringer dagen sin. Dette kan bli delvis fysisk og metaforisk og kunstnerisk – sier Eivind.»

I påsken 2020 lanserte Vierlive-samarbeidet den digitale festivalen Et Helt Annet Sted. For 500 kroner kunne en husstand oppleve 10 konserter fra ulike steder i Norge med blant andre Sigrid, Aurora, Girl in Red, Isah og Frida Ånnevik. Artistene jobbet sammen med regissører for å lage visuelle konserter som passet strømmeformatet.

Ifølge VG kjøpte 6400 personer billetter til festivalen.

Ideen var å komme bort fra humpete, hjemmesnekra Facebook-konserter med Vipps-nummer i hjørnet som dominerte under den første nedstengningen. Vierlive presenterte seg slik: «Dette blir Norges fellesplattform for kulturstrømming. Slik kan de som står i sentrum få kontroll over åndsverket sitt – og mulighet til å tjene penger på det.»

På nettsiden kan du i dag se konserter med Kvelertak, opptak fra jazzfestivalen Newtone Live, OnklP & De Fjerne Slektningene direkte fra anstalten, teater med Statsteatret, stand up og kunstpresentasjoner, m for å nevne noe.

Morten Abel er først drypp fra programmet i 2021, som også vil inneholde konsert med Oliver Hohlbrugger og en scene kuratert av Tou.

Festivalen er i kontakt med flere store kulturaktører i Stavanger-området som vil supplere festivalprogrammet.

Les også

 1. – Kjempe­paradoks med åpne butikker, men stengte konsert­saler

 2. Sigvart Dagsland vil at vi skal vite at det går over – det vet han av egen erfaring

 3. For to måneder siden kom parets første baby – nå kommer parets første album

 4. Den gamle Aurora-låten ble spilt over 2,4 millioner ganger på ett døgn

 5. Med samme regler som Ikea kunne 700 vært på konsert her. Det gjør sjefen forbannet

Publisert:
 1. Festival
 2. Konsert
 3. Musikk
 4. Morten Abel

Mest lest akkurat nå

 1. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

 2. Magne surfer på en ustabil kobberlinje

 3. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 4. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 5. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

 6. Staten kan ikke betale for alt