Aftenbladet vant inter­nasjonal pris for satsingen på lokal­fotball

Stavanger Aftenblads «Mååål!» ble hedret med nok en pris.

Aftenbladets digitalredaktør Elin Stueland, lokalfotballjournalist Mats Haugland og redaksjonell utvikler Håkon Åreskjold har vært sentrale i arbeidet med «Mååål!» Her da satsingen vant pris under Schibsteds Power of Journalism Awards tidligere i år. Til høyre prisutdeler Lars Kristiansen.
Publisert: Publisert:

Torsdag ble vinnerne av det internasjonale medienettverket INMAs årlige priser offentliggjort.

Aftenbladets storsatsing på lokalfotball, «Mååål!», fikk pris som «beste initiativ for å beholde abonnenter».

Digitalredaktør Elin Stueland er strålende fornøyd.

– Dette er en stor internasjonal anerkjennelse av Mååål og satsingen på lokalfotball. INMA er en prestisjefull pris, som vi er kjempestolte av å vinne! sier Stueland.

Teknologi og journalistikk

«Mååål!» er en redaksjonell tjeneste som dekker lokalfotballen svært tett. De automatiserte referatene er utviklet sammen med NTB.

– Vi har jobbet tett med NTB på dette prosjektet og skapt et mulighetsrom i skjæringspunktet mellom teknologi og journalistikk som en hel mediebransje nå får gleden av, forklarer Stueland.

I tillegg til de robotiserte kampreferatene har Aftenbladet bygget opp en omfattende journalistisk dekning av fotballen i Sør-Rogaland.

– Takk til lokalfotballjournalist Mats Haugland som gjør at lokalfotballen også dekkes med kritiske spørsmål, engasjement og for han sørger for en unik tilstedeværelse i dekningen vår. Og - Aftenbladet hadde ikke vært noe uten abonnementene våre som leser, kritiserer, heier - og blir værende i Aftenblad-klubben. Det er her vi vil ha hele regionen! sier digitalredaktør Stueland.

«Mååål!» har også tidligere blitt hedret. I april ble det pris for beste innovative nyvinning under Schibsteds Power of Journalism Awards.

Publisert: