Per Inge Torkelsen om Hodne-saken: "Sjøl vil eg be retten om å få sona i Bredtveit Kvinnefengsel, då eg heilt siden ungdommen har vært sykt interesserte i damer."

Merete Hodne har stevnet Løgnaslaget på grunn av revynummeret «Hårsåre frisører», der ordet nazifrisør blir brukt. Hodne krevde at Løgnaslaget fjernet ordet fra revynummeret, noe som ikke ble imøtekommet. Nå møtes partene i retten og det har fått komiker Per Inge Torkelsen til å forfatte dette brevet.

Merete Hodne har stevnet Løgnaslaget, som må møte i retten, på grunn av revynummeret "Hårsåre frisører".
 • Aftenbladet.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Ærede rett.

Det e heldigvis sjelden at eg oppleve situasjonar som dette, som tiltalt i ein rettssag. Så i denne settingen må eg regnas som amatør. Eg vett ikkje eingang om dette e forretten eller hovedretten, men dessert får me vel itte kvert.

Eg har fått opplyst at strafferamå for dette forholdet e 3 (tri) år, og det e på denne baggrunn eg vil komma med någen betraktningar.

Me e fem personar som samen har lagd dette revynummeret. I tillegg te de fira ansvarlige i Løgnaslaget (Rune Andersen, Bjørn Aslaksen, Dag Schreiner og Per Inge Torkelsen) har Pål M. Kvammen deltatt, både som forfattar og regissør. Jon Arne Sægrov e, samen med Pål M. Kvammen, produsent for forestillingen. Resten av orkesteret (inkludert vikarar) har óg deltatt i nummeret, både ved å spela på instrumentene sine, og ved verbalt å vera med på syngingå. I tillegg har me hatt 6-8 personar på lys, lyd, kostyme og rekvisitter som har bidradd te å formidla nummeret på best mulige måde. Merete Hodne har de siste ugene, på frivillige basis, vært ansvarlige for PR-arbeidet.

Les også

Hodne krever "nazifrisør" ut av "Løgnasevangeliet"

Les også

Hodne mot Løgnaslaget berammet i Stavanger tingrett

Alt i alt e der då 20 personar som e delaktige i produksjonen av, og framføringå av ”Hårsåre frisør”, og det vil vel då ver rettferdigt og naturligt at disse dele på straffå. 3 (tri) år fordelt på 20 personar sko då gje 54 dagar pr. person.

Når det gjelde selva fengselsstraffå så har eg óg fått nyss om at der e mange alternative plassar å sona. F.eks. Nederland. Eg vil derfor be om at soningsplass og fasiliteter tepasses den enkeltes ønsker, behov og interesser.

Dag Schreiner har signalisert et ønske om Nederland, siden han lenge har vært opptatt av rosemaling og narkotika. Bjørn Aslaksen ber om å få sona i Sing Sing, siden han for tidå arbeide med korarrangementet te et religiøst verk for et stort mannskor. Rune Andersen e fra Kristiansand, någe som sko tesei ei mildast mulige straff. Pål M. Kvammen e allergiske øvefor trekkspelmusikk, og slide ennå med ittevirkningane av Titanofestivalen i Skjåk i 1979. Han ber derfor om å få sleppa å sona i Vestre Slidre og Gjøvik. Eivind Hodne (bassist) vil gjerna sona i Thailand, kor han har bodd i flerne år, og kor han har mange kriminelle venner. Sjøl vil eg be retten om å få sona i Bredtveit Kvinnefengsel, då eg heilt siden ungdommen har vært sykt interesserte i damer.

På forhånd takk.

Per Inge Torkelsen.

Aftenbladet har forsøkt å få kontakt med Merete Hodne for en kommentar, foreløpig uten hell.

Les også

 1. - Stor forskjell på revy og Dagsrevy

 2. Fornuften - Frisøren 1–0

Publisert:
 1. Humor
 2. Merete Hodne

Mest lest akkurat nå

 1. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 2. Slåsskamp inne i togvogn

 3. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 4. Staten kan ikke betale for alt

 5. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

 6. Seks lokale talenter på landslaget