Nedgang i billettsalget til Sommerteateret

Forestillingen «Larzan – Artenes konge og Brorzan» ble sett av omtrent 5000 publikummere, det er en nedgang fra tidligere sommerteater-forestillinger. Teateret er usikre på om de vil bli i Sørmarka Arena til neste år.

Publisert: Publisert:

Årets sommerteater var inspirert av historien om Tarzan og fikk navnet «Larzan – Artenes konge og Brorzan». Foto: Jan Inge Haga

 • Stella Marie Brevik
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det gikk fint i år, men vi solgte færre billetter. Det er kanskje ikke så gunstig å flytte på seg så ofte. Billettsalget har holdt seg stabilt på cirka 6000 de siste årene, så dette er en nedgang, sier Pernille Kaldestad, informasjonssjef ved Rogaland teater.

Årets forestilling var en vri på Tarzan-historien. Forstillingen tok for seg blant annet yogasafari, ID-tyveri og sjamaner. Dette var første året sommer-forestillingene ble holdt inne i Sørmarka Arena.

Før har teateret vært i Geoparken, Hindal Gård og Natvigs Minde.

Les mer om forestillingen her:

Les også

Sommerteateret: Farsan på mislykket yogasafari

– Vi lanserte årets forestilling sent, så salgs-vinduet vårt var kort i år. Det kan være noe av grunnen til nedgangen i billettsalget, sier Kaldestad.

Les anmeldelsen av årets forestilling her:

Les også

Larzan i svevet

Vanskelig å finne den perfekte scenen

Det er for tidlig å si om sommerteateret blir i Sørmarka Arena til neste år. Den beslutningen blir tatt i høst. Kaldestad forteller at det er vanskelig å finne den ideelle scenen.

– Vi begynte på Natvigs Minde. Det var flott, men man måtte ta båt ut, så det ble mye styr og kostet. Etter det kom vi til Hindal Gård. Det var jo i et fjøs, så der var det mye lukt og diverse. Samtidig slet vi med allergikere. Geoparken ble for dyrt. Det var ingenting der. Vi måtte fikse alt selv, det ble fort veldig kostbart. I Sørmarka er forholdene lagt til rette og vi trives godt, men folk blir kanskje forvirret når vi flytter så ofte.

LES OGSÅ:

Publisert:

Les også

 1. Nå skal «Lykkeland»-skuespilleren prøve seg som regissør

Mest lest akkurat nå

 1. Leter etter John Olav med full styrke

 2. Steinar var veldig ensom. Løsningen han valgte, fikk mye større konsekvenser enn han hadde ant.

 3. Bryne suser mot opprykk. EIK er hektet av.

 4. Bil kjørte av veien på Ganddal

 5. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 6. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

 1. Rogaland Teater
 2. Teater
 3. Sørmarka Arena