Anna & Emma vant MGPjr 2019

Duoen Anna & Emma fra Oslo vant MGPjr 2019 med sangen «Kloden er syk» da musikkonkurransen gikk av stabelen i Telenor Arena lørdag kveld.

Publisert: Publisert:

Årets vinner av MGPjr Anna & Emma fra Oslo med låten «Kloden er syk» på Telenor Arena på Fornebu. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Anna & Emma fra Oslo gikk helt til topps i MGPjr med låten «Kloden er syk». Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

Den eneste klimalåten som slapp igjennom ti finalen Anna & Emmas «Kloden er syk» vant hele MGPjr på Telenor Arena på Fornebu lørdag. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

Anna & Emma fra Oslo opptrer med låten «Kloden er syk» under MGPjr på Telenor Arena på Fornebu. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

– Helt fantastisk, var svaret da Anna og Emma fikk spørsmål fra NRKs programlederne Sigrid «Siggen» Velle Dypbukt og Mikkel Niva om seiersfølelsen.

Oslo-duoen – både Emma og Anna er elleve år gamle – gikk helt til topps i MGPjr med den eneste klimalåten som slapp igjennom til hovedkonkurransen lørdag kveld. Hele 1.857 låter ble påmeldt, mot 700 i fjor. Bare ti kom med i finalen i Telenor Arena på Fornebu.

Til slutt var det bare fire deltakere, igjen, og de gikk til superfinalen. Av dem var det Oslo-duoen som falt mest i smak hos publikum.

Anna & Emmas låt «Kloden er syk» skriver seg ut fra de to 11-åringenes vilje og engasjement for miljøet.

Emma er datter av Vegard Ylvisåker (40), som ikke la skjul på at han kjente på nervene underveis.

– Det er helt spesielt. Jeg har vært rolig i hele oppladningen. Men når de plutselig står der, blir det litt voldsomt, sa Ylvisåker til NRK.

Publisert:

Les også

  1. Carola fortsatte festen på Jærnåttå

  2. Hilde Selvikvåg har mistet stemmen og avlyser på Jærnåttå

  1. Musikk