Dansk kritikerfavoritt vant Nordisk råds filmpris

Den danske filmen «Dronningen» er tildelt Nordisk råds filmpris. Filmen handler om en kvinnelig jurist som innleder et seksuelt forhold til sin stesønn.

Publisert: Publisert:

Foto: Rolf Konow

  • NTB

«Dronningen» er laget av manusforfatter og regissør May el-Toukhy, manusforfatter Maren Louise Käehne og produsent Caroline Blanco René Ezra, som mottok prisen i Konserthuset i Stockholm tirsdag kveld.

Filmen handler om juristen Anne, som setter både sin karriere og sin egen familie i fare når hun innleder et seksuelt forhold til sin stesønn.

Juryen skriver i sin begrunnelse at det er en berusende fornøyelse å oppleve en så finmasket film. De fremhever hovedrolleinnehaver Trine Dyrholms nyanserte skuespill i rollen som Anne, og mener at filmen på alle nivåer er en imponerende bedrift.

Filmen har fått meget gode kritikker og har vunnet flere priser tidligere, som publikumsprisen ved Sundance Film Festival og flere priser ved filmfestivalen i Göteborg.

Fem filmer var nominert til Nordisk råds filmpris, blant dem var den norske filmen «Blindsone» av Tuva Novotny og den svenske filmen «Rekonstruksjon Utøya».

Publisert:

Les også

  1. Greta Thunberg kritiserer oljeproduksjonen på Johan Sverdrup-feltet

  2. Norske Kristin Roskifte er tildelt Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris

  1. Film
  2. Nordisk Råd