66 søkere vil bli kinodirektør

STAVANGER: 17 av 66 søkere til stillingen som ny kinodirektør i Stavanger er kvinner.

Frode Nilsen har vært sjef i SF Kino i 15 år.
 • Julie Teresa Rege Olsen
  Julie Teresa Rege Olsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Søkerne har bred og variert bakgrunn. Her er flere veldig spennende og dyktige kandidater. Vi går i gang med intervjuene 15. september, sier styreleder Sissel Knutsen Hegdal i SF Kino til Aftenbladet.

Knutsen Hegdal er ikke overrasket over den lange søkerlisten som spenner seg fra kandidater i 20-årene til kandidater i 60-årene.

Variert bakgrunn

– Dette er en spennende og attraktiv stilling. Vi visste at det kom mange gode søkere, men det er artig å se at vi har kandidater med veldig ulik bakgrunn. Det er tydelig at SF Kino oppfattes som et solid og spennende selskap, mener styrelederen.

Sissel Knutsen Hegdal, styreleder i SF Kino.

Hun forberede seg på mye jobb fremover.

– Nå skal jeg først finlese alle søknadene. Vi har foreløpig satt av fredag til førstegangsintervju, men det holder neppe med en dag. Vi kommer nok til å ha en god del samtaler, røper Knutsen Hegdal.

Les mer:

Les også

Disse vil bli ny teatersjef

Hun håper ansettelsesutvalget vil ha klar en innstilling i løpet av oktober.

Mange samtaler

– Frode slutter ikke før i mars, så vi har relativt god tid. Men vi har mål om å ha en god framdrift. Jeg håper vi kan være ferdig i løpet av oktober, sier Knutsen Hegdal.

Ansettelsesutvalget ledes av Knutsen Hegdal (H) som representerer Stavanger kommune. I tillegg deltar Terje Lunde (Ap-politiker) fra Sandnes kommune, Geir Grønnevik som ansattrepresentant og Ole Kristian fra SF Gruppen.

Ikke offentlig

Søkerlisten er unntatt offentlighet.

I mars går kinodirektør Frode Nilsen av med pensjon.

– Dette er først og fremst en lederstilling. Jeg tror ikke det er en ulempe med erfaring fra film og kino, men jobben handler primært om å lede en bedrift med 70 ansatte og 130 millioner i omsetning. Men direktøren er også redaktør og ansvarlig for programmeringen, så jeg ser en del film og deltar på store filmmesser. Jeg er også med på diskusjoner om bredde og kvalitetsprofil, har Nilsen tidligere sagt til Aftenbladet.

SF Kino Stavanger/Sandnes AS driver kinoene i Stavanger og Sandnes med totalt 17 saler, 2.251 seter og over 800.000 besøkende på årsbasis.

Selskapet eies av SF Kino, Stavanger Kommune og Sandnes Kommune. Den årlige omsetningen i selskapet er på 100 millioner kroner.

Publisert:
 1. Kultur
 2. Kino

Mest lest akkurat nå

 1. Drapssiktede kan ha vært siktet lenge uten å vite om det

 2. Politiet: Brannen ved barnehage i Stavanger var påsatt

 3. Kommunens minste skole får ansiktsløft til 130 millioner – og åtte meter høyt blikkfang

 4. Kvelden tilhørte Froddien

 5. Du vett, mååååden han seie det på

 6. Personen som ble funnet død i Loddefjord, var savnet 24-åring fra Stavanger