Han er "Sledne-Esben"

Parodikontoer som "Sledne-Esben" og "Guddfaren" har gått som en farsott på Facebook de siste månedene. Nå kan Aftenbladet avsløre en av personene bak.

Kevin Michael Mckie fra Sunde er en av to personer som står bak Facebook-parodien "Sledne-Esben".
 • Håkon Jonassen Norheim
  Håkon Jonassen Norheim
  Journalist
Publisert: Publisert:
"Sledne-Esben" har etter hvert blitt svært så populær på Facebook.
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Med henholdsvis 8378 og 8369 "likes" på Facebook har parodikontoene "Sledne-Esben" og "Guddfaren" blitt de store snakkisene på sosiale medier den siste tiden. Flere og flere lar seg underholde av de humoristiske statusoppdateringene parodikontoene kommer med, og nå tar en av dem bladet fra munnen.

Kevin Michael Mckie fra Sunde har vært med på å operere "Sledne-Esben"-kontoen siden den spe begynnelse.

— Vi var egentlig en kompisgjeng som lagde disse kontoene for gøy, til internt bruk. Plutselig begynte noen venner å like det, så eksploderte det. Jeg fatter egentlig ikke at det har blitt så populært, sier han.

Positive tilbakemeldinger

Han forteller at de aller fleste synes karakteren er svært morsom, men at det finnes noen som ikke helt forstår humoren.

— Det er gøy med alle de positive tilbakemeldingene vi får. I tillegg er det morsomt med de som faktisk ikke forstår at det er en parodikonto, og begynner med en seriøs diskusjon med han.

"Sledne-Esben" er en karakter som går på NAV, er massivt opptatt av samfunnet og kritiserer det ved en hver anledning. Han har flere konspirasjonsteorier og er svært opptatt av illuminati. For å toppe det hele er karakteren i tillegg svært dårlig i rettskriving.

Rot i virkeligheten

Ifølge Mckie har karakteren, selv om det virker utrolig, litt rot i virkeligheten.

— Det er en liten smule sannhet i det vi skriver. Karakteren oppstod da jeg og den andre personen bak kontoen var arbeidsledige, derav dette NAV greiene, sier Mckie og flirer.

— Han skal vel i bunn og grunn også forestille en slags toppkommentator på VG.

— Men har du klart å holde det skjult for venner og bekjente så lenge?

- Det er nok en del av mine venner som vet at det er meg. I tillegg har jeg blitt nødt til å fortelle det til flere av mine arbeidskollegaer.

Andre parodikontoer fra samme kompisgjeng inneholder blant annet "Jossa Davis", "Lustluggner-Leon" og "Sjakalen".

"Sledne-Esben" snakker ut

Aftenbladet har også spurt "Sledne-Esben" litt om hans sommerplaner.

- Hvilke planer har du i sommer?

— Geima. vist Nav får fingen ud og gjer meg di dagpengene mine ska eg te studijo og spela inn EP'en min "hatt det håve".

- Hva er drømmeferien?

— Åhr.. Ekje så fan av ferie egentlig. Hate sol. Kan jo isje gå ein meter uden å ble svett i rauå :S nei då lige eg heller når mamma reise på ferie så eg kan flytta plei stesjonen opp i stuå =) (sellom det e drid å måtte laga ostesjevår sjøl då :S)

- Hva er ditt stolteste øyeblikk?

— Det må ha vert den quellen datterå mi blejj født. Huske eg satt og spelte call of dootie og venta på tlf fra sugehyset. Plutselig kom det opp på sjermen "achievement unlocked" og det slo meg at eg hadde ronna 100 000 geimer points på xbox profilen min. Sgam fett =))

- Du vinner 1 million kroner. Hva bruker du pengene til?

— Red bull og pitsa fust og fremst=)) Så sgo eg sendt torpedo på den gamle gum lereren min så spulte meg med slanga når eg nekta å dysja. Huggiene e bare ein løgn oppfonne for å sella såba.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Gjenåpningen ble feiret skikkelig i Stavanger lørdag. Ikke minst i Farge­gata

 2. De mener bildet er verdt millioner, og har kjempet i flere år for å få det slått fast. Til nå har de bare møtt mot­stand

 3. Tusenvis feiret gjen­åpningen på Torget: – Velkommen tilbake, Stavanger

 4. MC-fører tatt i 160 km/t i 60-sone

 5. I over 30 år har Egil Tveit jobbet nattevakt på Shell-en i Løkkeveien. Nå rives stasjonen – uten at det stopper Egil

 6. De trives i høyden, både Signe og Regine. Men slik har det ikke alltid vært