Mørkt bedehusdrama fra Änglagård-land

Colin Nutleys nye serie «Saknad» gir et skremmende, klaustrofobisk bilde av et bygdesamfunn som ikke er like gjennomsiktig som man skulle tro.

"Saknad" er den første egenproduserte dramaserien fra C More.
 • Kine Hult
  Kine Hult
  Journalist
Publisert: Publisert:
Grade: 5 out of 6
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Saknad. Svensk spenningsserie i fire deler. Premiere på C More og TV2 Sumo søndag 1. januar.

«Änglagård»-stjernen Helena Bergström spiller hovedrollen i denne nye, svenske spenningsserien, som markerer starten på strømmetjenesten C Mores satsning på egenprodusert drama. Og hvis de har tenkt å legge seg på dette nivået, er det mye som taler for at satsningen vil bli vellykket. Bergström spiller politioverbetjenten Maja Silver som tar ferie og reiser fra Stockholm til sin hjemby for å forsøke å lappe sammen forholdet til datteren Rebecka (Molly Nutley), som hun har forlatt. Det viser seg snart at hun har et anstrengt forhold til flere enn datteren, noe som ikke akkurat legger grunnen for ideelle arbeidsforhold når et plutselig dødsfall sender henne på jobb igjen, denne gang på lensmannskontoret i hjembyen.

Krimgåten tar utgangspunkt i en ukjent, ung kvinne som blir funnet død i en veikant. Ikke før har politiet identifisert henne og funnet ut at hun hadde en tilknytning til en lokal frikirke, så forsvinner en annen ung kvinne som er aktiv i samme menighet. Kirken ledes av en karismatisk og manipulerende galning som forsyner seg både av menighetens penger og kvinner, og det er åpenbart flere som har hemmeligheter de helst vil at skal forbli skjult når politiet banker på døren.

Parallelt med krimhistorien bruker Nutley mye tid på å vise hvordan Maja forsøker å få den skjøre relasjonen til datteren til å fungere. Samspillet mellom de to, som også er mor og datter i virkeligheten, er blant seriens største styrker. Dermed lykkes Nutley med den ofte vanskelige balanseøvelsen det er å skape en krimgåte med god progresjon, samtidig som han får oss til å føle noe for dem det handler om.

Les også

 1. Disse tv-nyhetene kommer på nyåret

Publisert:
 1. TV2 Sumo
 2. C More
 3. Drama
 4. TV 2
 5. Stockholm

Mest lest akkurat nå

 1. Uthengt som voldtektsmenn: - Hun har tatt navnene våre og puttet dem ned i gjørmen

 2. Stangeland fikk kontrakt på 330 millioner kroner

 3. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

 4. Kvinne nektet å bruke munnbind på fly. Politiet måtte gripe inn. Det er ikke første gang.

 5. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

 6. Koronakommisjonen skal ikke granske Støre-regjeringen