NRK vinneren av seerkampen i februar

En ny undersøkelse viser at NRK hadde en andel på 49,9 prosent av all TV-titting i februar og vant dermed seerkampen. Hakk i hæl følger TV 2.

NRK var den store vinneren av seerkampen i februar. Her ved programlederne Kåre Magnus Bergh, Silje Nordnes og Ronny Brede Aase under finalen i Melodi Grand Prix 2021. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK / NTB

 • NTB
Publisert: Publisert:

Nordmenn mellom 10 og 79 år så 162 minutter i snitt på tv hver dag i februar, viser en undersøkelse fra Kantar Media. Det utgjør en vekst på 10,2 prosent fra februar 2020, skriver Kampanje.

Denne måneden har NRK blant annet bydd på Melodi Grand Prix, VM i skiskyting i Pokljuka i Slovenia, samt VM i nordiske grener i Oberstdorf i Tyskland.

NRK har også hatt suksess med Mesternes mester, som har hatt sin mest sette sesong hittil med et snitt på 1,5 millioner seere.

– Vi er fremdeles i en pandemisituasjon, folk er mye hjemme og er i Norge, og sånn sett så er det fint å se at det er stor oppslutning om det norske TV-tilbudet, sier NRKs TV-sjef Arne Helsingen til Kampanje.

TV 2 er den andre vinneren i februar med en totalandel på 24,6 prosent av markedet. Hovedkanalen TV 2 har en andel på 16,8 prosent. Nyhetskanalen hadde en andel på 3,5 prosent.

Utviklingen er ikke like god i lineær-TV-markedet for Discovery-gruppen. De nådde en totalandel på 12,4 prosent i februar. Nesten alle Discovery-kanalene går tilbake, inkludert TVNorge som ender på 5,6 prosent.

Heller ikke Nordic Entertainment Group kan glede seg over utviklingen i dette markedet. Deres tre kanaler TV3, Viasat 4 og TV6 tar en samlet andel på 5,6 prosent. Hovedkanalen TV3 har en andel på 2,8 prosent.

Publisert:
 1. NRK
 2. TV2
 3. TV
 4. Melodi Grand Prix
 5. TV 2

Mest lest akkurat nå

 1. Kveldens tredje motorsykkel av veien på regnglatte veier

 2. Stort amerikansk band bruker Kjerag som hovedmotiv på nytt album

 3. Populær is skaper ny kald krig i Israel

 4. – Tar du ansvaret om jeg dør, spurte den russiske stjernen dommeren. Nå blir det endringer

 5. – Er det rettferdig at kommunen krever over 23.000 i eiendomsskatt?

 6. Ja da, nå er han tilbake!