NRK vinneren av seerkampen i februar

En ny undersøkelse viser at NRK hadde en andel på 49,9 prosent av all TV-titting i februar og vant dermed seerkampen. Hakk i hæl følger TV 2.

NRK var den store vinneren av seerkampen i februar. Her ved programlederne Kåre Magnus Bergh, Silje Nordnes og Ronny Brede Aase under finalen i Melodi Grand Prix 2021. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK / NTB

 • NTB
Publisert: Publisert:

Nordmenn mellom 10 og 79 år så 162 minutter i snitt på tv hver dag i februar, viser en undersøkelse fra Kantar Media. Det utgjør en vekst på 10,2 prosent fra februar 2020, skriver Kampanje.

Denne måneden har NRK blant annet bydd på Melodi Grand Prix, VM i skiskyting i Pokljuka i Slovenia, samt VM i nordiske grener i Oberstdorf i Tyskland.

NRK har også hatt suksess med Mesternes mester, som har hatt sin mest sette sesong hittil med et snitt på 1,5 millioner seere.

– Vi er fremdeles i en pandemisituasjon, folk er mye hjemme og er i Norge, og sånn sett så er det fint å se at det er stor oppslutning om det norske TV-tilbudet, sier NRKs TV-sjef Arne Helsingen til Kampanje.

TV 2 er den andre vinneren i februar med en totalandel på 24,6 prosent av markedet. Hovedkanalen TV 2 har en andel på 16,8 prosent. Nyhetskanalen hadde en andel på 3,5 prosent.

Utviklingen er ikke like god i lineær-TV-markedet for Discovery-gruppen. De nådde en totalandel på 12,4 prosent i februar. Nesten alle Discovery-kanalene går tilbake, inkludert TVNorge som ender på 5,6 prosent.

Heller ikke Nordic Entertainment Group kan glede seg over utviklingen i dette markedet. Deres tre kanaler TV3, Viasat 4 og TV6 tar en samlet andel på 5,6 prosent. Hovedkanalen TV3 har en andel på 2,8 prosent.

Publisert:
 1. NRK
 2. TV2
 3. TV
 4. Melodi Grand Prix
 5. TV 2

Mest lest akkurat nå

 1. Mann og kvinne fra Jæren til sykehus med alvorlige brannskader

 2. 106 grader øst: – En hyllest til mamma

 3. Ti videregående skoler på rødt nivå fra torsdag

 4. – De neste dagene vil fortelle oss om vi er på en topp eller ved starten av en stigning

 5. Kjærviks samboer «fullstendig traumatisert» – drapssiktet sønn samtykker til fengsling

 6. Barnehager og skoler i Stavanger settes på rødt tiltaksnivå – holder stengt onsdag