Tom Cruise skal klatre opp Preikestolen

Preikestol-opptakene til «Mission Impossible 6» starter om to uker, og Tom Cruise skal klatre opp de siste meterne til platået.

Tom Cruise skal klatre de siste meterne opp til platået på Preikestolen når scener til «Mission Impossible 6» skal spilles inn om to uker.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det går fram av søknaden fra den norske tilretteleggeren, produksjonsselskapet Truenorth Norway, som NRK har fått tilgang til.

Cruise er kjent som en skuespiller som liker å gjøre vågale stunts, men på Preikestolen får han god hjelp av både klatreeksperter og sikkerhetsfolk.

Tom Cruise.

Forsand kommune har gitt dispensasjon fra reguleringsplanen for natur- og friluftsområdet. Produksjonen får bruke maksimalt 12 klatrehåndtak i brattveggen på sørsiden. I tillegg kan det bores 10-millimeters hull til seks festebolter, minst 50 cm nede i en naturlig fjellsprekk oppe på platået, ifølge NRK.

Og det skal ryddes godt opp og skjules spor i etterkant. Hull og merker skal tettes med sement og steinstøv fra den lokale granitten. Planen er godkjent av Stiftelsen Preikestolen på vegne av grunneier og av Rogaland fylkeskommune. Argumentene som brukes for å tillate bruken er at inngrepene er små, og at eksponering i filmen kan ha svært positiv eksponeringseffekt for Preikestolen.

LES OGSÅ:

Publisert: