Prisdryss skaper stor jubel i Sør-Korea

Nattens Oscar-prisdryss til den sørkoreanske filmen «Parasitt» skaper stor jubel i Sør-Korea, som for tiden preges av frykt for Wuhan-viruset.

Produsent Kwak Sin Ae (t.v.) og regissør Bong Joon Ho med Oscar-statuettene de fikk for filmen «Parasitt», som er en blanding av drama, thriller og mørk komedie.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

«Parasitt» mottok totalt fire priser under Oscar-utdelingen i Los Angeles natt til mandag norsk tid, blant annet for beste film.

Regissør Bong Joon Ho, filmens tittel og andre Oscar-relaterte nyheter dominerer nå sørkoreanske søkeportaler på nett. Tidligere har søkeportalene vært dominert av nyheter om Wuhan-viruset, som skaper stor frykt i Sør-Korea, hvor det så langt er registrert minst 27 tilfeller av det nye coronaviruset.

– Gode nyheter, som etterlengtet regn, til den koreanske republikken, som er nedslått, stillestående og kastet ut i fortvilelse på grunn av Wuhan-viruset, heter det i en uttalelse fra landets største opposisjonsparti, Det demokratiske partiet.

Det er første gang at en ikke-engelskspråklig film vinner prisen for beste film i Oscarutdelingens 92 år lange historie. Det er også den første filmen fra Sør-Korea som vinner en Oscar.

Publisert: