Prisdryss skaper stor jubel i Sør-Korea

Nattens Oscar-prisdryss til den sørkoreanske filmen «Parasitt» skaper stor jubel i Sør-Korea, som for tiden preges av frykt for Wuhan-viruset.

Publisert: Publisert:

Produsent Kwak Sin Ae (t.v.) og regissør Bong Joon Ho med Oscar-statuettene de fikk for filmen «Parasitt», som er en blanding av drama, thriller og mørk komedie. Foto: Foto: Jordan Strauss / AP / NTB scanpix

  • NTB

«Parasitt» mottok totalt fire priser under Oscar-utdelingen i Los Angeles natt til mandag norsk tid, blant annet for beste film.

Regissør Bong Joon Ho, filmens tittel og andre Oscar-relaterte nyheter dominerer nå sørkoreanske søkeportaler på nett. Tidligere har søkeportalene vært dominert av nyheter om Wuhan-viruset, som skaper stor frykt i Sør-Korea, hvor det så langt er registrert minst 27 tilfeller av det nye coronaviruset.

– Gode nyheter, som etterlengtet regn, til den koreanske republikken, som er nedslått, stillestående og kastet ut i fortvilelse på grunn av Wuhan-viruset, heter det i en uttalelse fra landets største opposisjonsparti, Det demokratiske partiet.

Det er første gang at en ikke-engelskspråklig film vinner prisen for beste film i Oscarutdelingens 92 år lange historie. Det er også den første filmen fra Sør-Korea som vinner en Oscar.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Menn på byen spør hvor mye Cechell (31) koster

  2. Nå har vi spist den i 50 år - og aldri har vi spist mer

  3. – Det gjør så vondt i hjertet at noen har gått så langt for å lage en falsk historie om meg

  4. Rogalendinger vil starte verdens første oppdrett av verdens dyreste fisk

  5. 17 turister ble stoppet på Stavanger lufthavn

  6. Gå kort og se langt med disse ti lokale toppturene

  1. Oscar
  2. Film
  3. Sør-Korea