Jæ#&# sosialister, sjamaner i kirken, et dikt og verdens viktigste egenskap

PODKAST: I ukens episode av Aftenbla-bla diskuterer vi Siv Jensens «jævla sosialist»-tale, og vi lurer på om det er greit at prinsesse Märtha Louise og en sjaman får leie St. Petri.

Siv Jensen vil «knuse de jævla sosialistene». Såpass må man kunne si i litt festlig lag, eller?
 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Under landsmøtet til Frp ble Siv Jensens 50-årsdag markert. Under denne seansen sa Frp-lederen at «Vi skal knuse de jævla sosialistene». Noen reagerte, og Jensen beklaget senere ordbruken. Men mange mener også at såpass må en kunne si, særlig når konteksten er en landsmøtemiddag og en 50-årsmarkering.

«Føling i fjæra», kaller Aftenblad-kommentator Harald Birkevold etterskjelvet. Han mener denne, og lignende, saker tar oppmerksomheten fra det som faktisk betyr noe: Hva politikerne faktisk gjør.

20. mai kommer prinsesse Märtha Louise til St. Petri kirke i Stavanger sammen med sjamanen Shaman Durek. «Biskopen bør sette ned foten», mener debattredaktør Solveig Grødem Sandelson i Aftenbladet.

«Vi hadde mistet en mulighet til å vise at mennesker i nyåndelige miljøer er velkomne i kirken», svarte dialogprest Silje Trym Mathiassen, som skal ha en innledning på arrangementet.

Vi diskuterer begge sakene, og som bonus får du nesten et helt dikt og svaret på hva som er det absolutt viktigste i livet.

Aftenbla-bla kan du abonnere på og lytte til i Itunes, eller der du finner dine podcaster. Du kan også høre ukens episode her:

Publisert:

Aftenbla-bla

 1. Dette er Aftenbla-blas drømmeregjering

 2. – Jeg vil starte et parti mot tunnel­arbeid og kant­slått på nattes­tid

 3. – Jeg ble litt skuffet da jeg så denne forsiden

 4. – Vi sier mye, og lover mye, så vet vi at vi ikke klarer å holde alt

 5. – Folk blir herjet med i arbeidslivet

 6. – Avvikle oljå i 2030? Det kommer aldri til å skje

 1. Aftenbla-bla