Mye krutt, lite innhold

«Angel has fallen» er om mulig enda mer forutsigbar enn forgjengerne, men fungerer greit som underholdning hvis du trenger å se ting sprenge i et par timer.

Gerard Butler er tilbake med nok en film hvor Mike Banning må hamle opp med ustyrlige mengder fiender. Foto: Simon Varsano

 • Kine Hult
  Kine Hult
  Journalist
Publisert: Publisert:

Angel Has Fallen

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Sjanger: Action. Skuespillere: Gerard Butler, Morgan Freeman, Piper Perabo, Lance Reddick, Jada Pinkett Smith. Regi: Ric Roman Waugh. USA. Lengde: 2 t. Aldersgrense: 15 år.

Grade: 3 out of 6

«Olympys has fallen» (2013) og «London has fallen» (2016) var nesten befriende gammeldagse i actionfilmsammenheng. Her fikk vi se en tøffing (Gerard Butler) som omtrent egenhendig reddet verden, i scenarier hvor USA representerer de gode som stadig blir angrepet av moralsk forkvaklede regimer og enkeltpersoner.

Årets film er på ingen måte noe unntak. Denne gang er det selveste redningsmannen Mike Banning (Butler), presidentens reddende engel, som har falt ned fra sin pidestall. Etter å ha vært en av to overlevende etter et spektakulært attentat som utslettet imponerende mange secret service-agenter, blir han beskyldt for å stå bak det hele. Sykt mistenkelig med sånne typer som bare overlever, vet dere. Heldigvis er det ganske lett å rømme fra verdens best bevoktede fangetransport hvis man er verdens tøffeste spesialagent, og essene simpelthen drysser ut av ermene til Banning.

Et av dem er en bortkommen far (Nick Nolte) som plutselig skrives inn i historien. Dette bekjentskapet byr på noen av de festligste eksplosjonsscenene i filmen (det er ganske mange totalt), men også på noen av de kleineste livsvisdom-øyeblikkene. Det er generelt en uting at filmer i tullballaction-segmentet skal prøve å være sentimentale og snakke om myke verdier. Men ok. Du vet hva du får her, og Butler er som vanlig ypperlig i denne typen roller.

Hvis du trenger å skru av hjernen etter en lang dag, er dette finfin underholdning. En slags b-film med a-film-budsjett, kan man si. Det er dumt og tåpelig på de aller fleste måter, men likevel ganske stilig skrudd sammen.

Publisert:
 1. Anmeldelse
 2. Filmanmeldelse

Mest lest akkurat nå

 1. Hvem stjal Karolines julegaver?

 2. Nakstad frykter ny smittebølge når vaksinen kommer

 3. Allerede i mars fikk Bjarne Berntsen en dårlig følelse. Det gikk slik han fryktet

 4. Sujan Khanal (27) skal plukke bringebær i syv år. I bytte får han et pass. Avtalen er omstridt

 5. Skole­barn, barne­hage­barn, bok­klubbens barn og barn av regn­buen regnes som samme kahoot, gitt at disse er nær­kontakter

 6. Dette er den siste kommunen i Rogaland som tvinger huseierne til å bo der hele tiden