Tips for en blodig påske

Vi har anmeldt 31 av vårens krimbøker du kan kose deg med i påsken.

Publisert: Publisert:

Jo Nesbø har selt 23 millionar bøker på 50 språk. Han er Norges suverene krimkonge. Foto: Siv Dolmen

 • Filip Blaauw
  Utvikler
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Krimkongen

Mens alle norske forlag jaktar på "Den nye Jo Nesbø", tenkjer hovudpersonen sjølv fint lite på det globale krimfenomenet han er blitt.

— Den kommersielle suksessbiten er ein veldig liten del av verda eg lever i. Livet mitt nå er ganske likt slik det var før: Eg skriv bøker, og reiser så rundt og snakkar om dei med journalistar i ulike land. Den einaste forskjellen er at det er blitt fleire journalistar og at eg sel fleire bøker. Men jobben min er den same, seier Jo Nesbø.

Les også

Les heile intervjuet med Jo Nesbø

Heine Bakkeid krimdebuterer med ein helt busett under bybrua i Stavanger, som i hauststormane i nord skal møta på ei kvinne utan ansikt. Foto: Siv Dolmen

Stavangers nye krimhelt

Krimdebutant Heine Bakkeid har gitt Stavanger ein ny, pillemisbrukande og angstridd krimhelt. Helten må bare oppom Nord-Norge og prøva å koma seg gjennom stormen først.

— Den første boka i seriane mine handlar alltid om nedturen. Etter at hovudkarakteren er kjørt til botns og blir nøydd til å endra seg, kan han gå vidare i dei neste bøkene, seier Heine Bakkeid.

Les også

Les heile intervjuet med Heine Bakkeid

Clare Mackintosh har både opplevd å mista eit barn og jobba som politi. Begge deler var nyttige erfaringar i arbeidet med krimdebuten "Jeg lar deg gå". Foto: Siv Dolmen

Det britiske stjerneskotet

Clare Mackintosh sa opp politijobben for å få meir tid med familien. Men etter braksuksessen med krimdebuten «Jeg lar deg gå» er det blitt så travelt å vera forfattar at ho nesten er like langt.

— Eg må vera den einaste forfattaren i verda som takkar nei til fancy hotell og heller vil overnatta i ein campingbil saman med familien, seier Clare Mackintosh. Ho har rett nok ikkje teke med seg verken campingbilen eller familien til Krimfestivalen i Oslo sist helg, der ho var eitt av dei store namna på plakaten. Så gjenstår det å sjå kva som skjer neste gong.

Publisert:

Les også

 1. Les heile intervjuet med Clare Mackintosh

 2. Podkast: Dette er årets beste påskekrim

Mest lest akkurat nå

 1. En elg er løs i Sandnes

 2. Stoppet i 129 km/t i 70-sonen

 3. Viking-spilleren tok selvkritikk. Så berømmet han én spiller

 4. Denne stranda alene kan i år få mer besøk enn Preikestolen

 5. Trump sprer pedofilianklage mot Biden

 6. Hun blir pensjonstaper hvis hun ikke tar grep. Disse bransjene er verstinger

 1. Bokanmeldelse
 2. Litteratur
 3. Anmeldelse