Kvelertak kan vinne pris for utenlandssuksessen

Stavanger-bandet Kvelertak kan bli kåret til Årets Internasjonale Suksess for året 2017. Prisen er tidligere vunnet av Kygo og Alan Walker.

Kvelertak.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Spellemann og Music Norway annonserte onsdag de nominerte til Årets Internasjonale Suksess for året 2017 i en pressemelding. I tillegg til Kvelertak, er følgende norske artister nominert:

Caroline Ailin, låtskriver

Ina Wroldsen, låtskriver og artist

Marius Neset, artist og komponist

Stargate, låtskrivere, produsenter og artister

Utdeling av prisen Årets internasjonale suksess er en videreutvikling av samarbeidet mellom Spellemann og Music Norway som første gang ble delt ut i 2016, den gang under navnet Eksportprisen.

Formålet med prisen er å løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt.

Trofé og stipend

Vinneren kåres 8. juni i Oslo. Prisen består av Spellemanntrofé fra Spellemann, og et stipend på 100.000 kroner fra Kulturdepartementet. Stipendet skal vinneren skal gi videre til en person, organisasjon eller et miljø som i stor grad har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen hos vinneren.

Les også

Nå starter Metallica-eventyret for Kvelertak

Les også

Kvelertak skal spille for 660.000

Stipendet går under navnet «Det var her det begynte».

Juryen har bestått av Amund Bjørklund (juryleder), Mina Evenrud, Limita Lunde, Espen Nørvag Slapgård og Bugge Wesseltoft.

Kriterier

Den nominerte skal ha bidratt til å synliggjøre Norge i utlandet og skal gjennom godt entreprenørskap ha dannet grunnlag for økt verdiskaping. Generell kommersiell, faglig og musikalsk suksess skal vektlegges, herunder musikksalg (streams, downloads og fysisk salg), radiospillinger, listeplasseringer, konserter og medieomtale i utlandet. Godt samarbeid med norsk støtteapparat lokalt og internasjonalt og vilje til å dele kunnskap og nettverk veies inn i vurderingen.

Juryens begrunnelse for at Kvelertak er nominert:

«Metal-bandet består av Maciek Ofstad (gitar), Erlend Hjelvik (vokal), Bjarte Lund Rolland (gitar), Vidar Landa (gitar), Marvin Nygaard (bass) og Kjetil Gjermundrød (trommer). De har vunnet Spellemannpriser for samtlige av sine utgitte album. Høsten 2017 startet en imponerende internasjonal suksesshistorie med 40 konserter sammen med Metallica på deres «WorldWired»-turné, i tillegg til å spille egne kritikerroste headliner-konserter. Kvelertak har utmerket seg særlig i sin sjanger.»

Publisert: