Nye navn til Maijazz

Maijazz-programmet begynner å bli fullstappet. Her er de siste artistene som er sluppet til årets festival.

Publisert: Publisert:

Ellen Andrea Wang (bildet), Hanna Paulsberg (saksofon/vokal) og Taalah (vokal) utgjør Gurls, som kommer til Maijazz.

 • Leif Tore Lindø
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

AHA!! - Extended Noise

Mandag 8. mai, Spor 5

Bandet til avdøde Eivind One Pedersen ble startet i 1982. Sommeren 1983 debuterte AHA!! på Moldefestivalen med besetningen Erik Balke (saksofoner), Frode Alnæs (gitar), Audun Kleive (trommer) og Carl Morten Iversen (bass) i tillegg til Pedersen. Etter hvert ble det, av åpenbare årsaker, klart at bandet måtte få et annet navn og valgte Extended Noise. I løpet av 1985 sluttet Frode Alnæs i bandet og Bjørn Klakegg overtok hans plass.

Eivind One Pedersen døde i 2012, men en ny versjon av bandet har kommet til. Mandag 8. mai står de på scenen på Spor 5 for å gjenskape Eivinds One Pedersens musikk.

Frode Alnæs gitar, Audun Kleive Trommer, Frode Haltli trekkspill, Carl Morten Iversen bass

GURLS

Tirsdag 9.mai, Spor 5

Trioen Gurls har en fot popverdenen og beveger seg i et landskapet til Rihanna så vel som Neneh Cherry. Med en fot i jazzen og en i popen, henter trioen inspirasjon fra både neo soul, hip hop og elektronika. GURLS er Hanna Paulsberg (saksofon/vokal), Taalah (vokal) og Ellen Andrea Wang (bass/vokal)

Johannes Ulveraker sekstett

Spor 5 .10.mai

Denne sekstetten ble startet i 2014 og har sitt utspring fra jazzlinja i Stavanger. Musikken blir nå presentert med plateutgivelse og releasekonsert på Maijazz 2017. Foruten Johannes Ulveraker (komposisjon og slagverk) deltar Morten Askildsen (gitar), Mathias Hagen (saksofon), Thomas Bang bass, Henning Rød Haugland piano, Dominique Brackeva trombone

Cutting Edge

Torsdag 11. mai, Stavangeren

Cutting Edge ble startet i 1981 av gitaristen Knut Værnes, saksofonisten Morten Halle, pianisten/keyboardisten Rune Klakegg, bassisten Edvard Askeland og trommeslageren Frank Jakobsen. Bandet har nå gjort comeback.

Les også

Slik blir Maijazz 2017

Anders Jormin, Lena Willemark og Karin Nagakawa - Trees of Light

Tungenes Fyr/ Obrestad Fyr og Ellens Utsikt Sola Strand Hotel - 11.mai/12.Mai/13.mai

Anders Jormin er en av Sveriges store jazzbassister. I dette prosjektet har han med seg Karin Nakagawa, en av Japan’s fremste virtuoser på 25- strengers Koto. Lena Willemark har røtter i svensk folkemusikk.

Electro Deluxe

Folken torsdag 11.mai

Fransk elektrojazz for først gang i Norge. Bandet har hatt stor suksess på jazzlistene i hjemlandet, vært ettertraktede studiomusikere og opptrådt på prestisjefylte festivaler som Montréal Jazz Festival, Jazz à Vienne, Cervantino og Solidays.

Shobaleader One

Folken, fredag 12.mai kl.22:00

Shobaleader One

Splitter nytt prosjekt frå Squarepusher

Tom Jenkinson, aka Squarepusher, fikk sitt gjennombrudd på midten av 90-talet da han ble en referanse innen drum ’n bass. Siden har han utforsket flere sider ved den digitale musikken.Nå er han klar med et nytt prosjekt, Shobaleader One, som beskrives som «frenetisk jazzfusion med en hypnotisk groove, i grenselandet for hva som er teknisk mulig». I tillegg til lyden er dette et prosjekt som legger stor vekt på det visuelle.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne fra Stavanger omkom i fallulykke i Sirdal - navnet er frigitt

 2. Par fra Jørpeland var på Hurtigruten: – Smittevernet ble tatt på største alvor

 3. Bergingsbil rykket, men ble bedt om å snu – i mellomtiden vokste køene

 4. Tusenvis av skadde og mange døde i Beirut-eksplosjoner

 5. Mange fulgte klassisk flyperle hjem

 6. Her krysser flyet veien på Sola

 1. Jazz
 2. Maijazz
 3. Musikk