Mods inntar Oslo Spektrum

Det nokså populære bandet Mods spiller intimkonsert i Oslo Spektrum 9. desember.

Publisert: Publisert:

Morten Abel og resten av Mods trommer seg sammen for en ny konsert, denne gangen i Oslo Spektrum. Foto: Carina Johansen

 • Leif Tore Lindø
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

16. og 17. juni 2017, fem år etter at de satte Vestlandet på hodet i 2012, inntok Mods Viking stadion på nytt. Til sammen har de over tre konserter solgt over 60.000 billetter, og nå er det Oslo Spektrum som står for tur, en liten, beskjeden, innebygget intim-arena når man sammenligner med mektige Viking stadion.

9. desember er det Oslos tur til å høre klassiske Mods-sanger som «Tore Tang», «Me to går alltid aleina» og «Meg må du hilsa på».

– For fem år siden var det naturlig nok mange som tvilte på at dette ville gå. I år var det ingen tvil, den første konserten ble solgt ut på noen minutter. Oslo er en ny utfordring, vi vil tilbake til å ta sjanser og prøve noe ingen tror at vi kommer til å få til, sier Morten Abel i en pressemelding.

En ting er en kollektiv nostalgiberuselse i Rogaland og krinsen kring. Men er folk med rulle-r og medlemskap i Ski- og fotballklubben Lyn interessert i Mods?

– Mange tror at Mods er et rent Rogalands-fenomen, men statistikken fra de tre stadion-konsertene viser at folk kommer fra hele landet for å oppleve Mods live. «Tore Tang» er spilt mer enn 6 millioner ganger på Spotify, like mye som for eksempel «Lys og Varme», «Forelska i lærer’n» og «Splitter pine» til sammen. Det klarer ikke Stavanger sånn helt på egen hånd, sier Mods-manager Arne Svare.

Les også

Slik ble Mods-comebacket mulig

Les også

Les anmeldelsen av Mods-konserten - låt for låt

Les også

Reporter Leif Tore Lindø fulgte Mods-festen minutt for minutt

Sisten gangen - igjen

– Har Mods spilt noe etter de tusla på tøflene ut av Viking stadion?

– Nei, det har de ikke. Hver eneste gang vi skilles etter store happeninger sier vi «takk for alt». Da er det siste gangen.

– Men?

– Jo, altså, vi som står rundt vil jo gjerne gjøre mer, hvis vi finner de rette tingene. Det er en slags omvendt psykologi der vi sier «nei, dette kan vi aldri gjøre igjen».

– Og så?

– Gjør vi det igjen. Det er jo enormt kjekt for alle som er med, og det går veldig godt hver eneste gang. Vi jobbet i ni måneder med å bli klare for stadion, så litt må vi gjøre ut av det. Den som går gjennom livet uten å ha tatt noen sjanser, han vinner ingen store premier heller.

Ikke siden 1981

– Men disse østlendingene, folk som driver med bandy og har rar dialekt, er de interessert i Mods?

– Det er det som er så spennende. Mods kom seg så vidt til Oslo i 1981. Etter det har Oslo vært forskåna for hele Mods. Det blir interessant og se, men jeg tror det vil gå kjempegodt. Vi har masse vestlendinger som har flytta til Oslo, vet du.

– Jo, det er judaser i alle rekker.

– Nettopp. Og vi vet at folk liker å ta seg en tur til Oslo før jul, særlig hvis det skjer noe spesielt. Og nå skjer det virkelig noe spesielt.

– Kan vi nå risikere Mods-konserter all mass, i Konserthuset og på Piren Pub og allslags?

– Nei, det blir det garantert ikke. Dette er siste gangen.

– Men du sa nettopp det der om omvendt psykologi?

– Ja, jeg kan sterkt anbefale den metoden. Men det er altså ikke planlagt noe annet enn Oslo Spektrum.

Billettene er i salg fra torsdag 21. september.

Publisert:

Mods

 1. Ska du ha merr Mods nå, må du synga sjøl

 2. Bjørn Christian fra Sandefjord: - Jeg kan alle Mods-sangene

 3. Se bildene fra Mods-konserten i Spektrum

 4. Er det noe Mods-entusiasme i Oslo?

 5. Mods inntar Oslo Spektrum

 6. Slik ble Mods-comebacket mulig

 1. Mods
 2. Konsert
 3. Oslo Spektrum
 4. Morten Abel
 5. Bandy