Fint fra fylket

Her er 11 hørverdige julesinger fra i år, signert artister fra Rogaland. Spotify-listen har med over 90 norske og utenlandske.

Desembernatt er fra venstre Espen Hana, Eir Inderhaug, Mia Gundersen, Mari Bølla og Tommy Fredvang.
 • Geir Flatøe
  Geir Flatøe
  Journalist
Publisert: Publisert:

«Jag kommer hem til jul» er en solid julehit for Peter Jöback. Nå kommer sangen på norsk med lokale Desembernatt, bestående av Mia Gundersen, Tommy Fredvang, Eir Inderhaug, Espen Hana og Mari Bølla. Sistnevnte ble i fjor tidenes yngste Idol-vinner i Norge. Nå er hun 17 og desidert yngst i Desembernatt.

Alle inntektene fra «Eg komme hjem igjen te jul» går til Gatemagasinet Asfalt.

Grade: 4 out of 6

Desembernatt: «Eg komme hjem igjen te jul» (DaWorks)

Med fem vokalister kunne dette blitt et søl, men Tommy Fredvang holder sangen fint på jorda i sin norske oversettelse av Peter Jöbacks svenske juleklassiker. Med på laget hans er Espen Hana, Eir Inderhaug, Mia Gundersen og Mari Bølla. Godt gjort.

Grade: 4 out of 6

Eufrocina Manigos & Eyvind Bilstad: «The spirit of Christmas» (Eufronica)

Stavangerduoen har stemmer som står godt til hverandre i en fin juleduett. Manigos var med i et jenteband på Filippinene, jobbet så solo og besøkte Norge i 2018. Der traff hun veteranen Bilstad, og så var de i gang.

Grade: 4 out of 6

Harry’s Lirekasse & Mareike Wang: «Når eg ser snøen lave ner» (Løvetann/Forte)

Skuespiller Mareike Wang har en stemme som tåler å høres. Det har fått stavangerveteranene i Harry’s Lirekasse til å hente henne inn i en sang som balanserer det sentimentale med det jordnære.

Grade: 5 out of 6

Magnus Bokn: «Når himmelen faller ned» (Bakvendtland)

Hundvåg-gutten har vist seg fram i Idol, The Voice og Melodi Grand Prix. Nå har han valgt en fin Anne Grete Preus-sang og gjør ikke skam på den. Han har stemmen som skal til for å framkalle godfølelsen.

Grade: 5 out of 6

Trio Dallas: «Blue Christmas» (Dallas)

Janne Hagen, Inge Engelsvold og Tormod Eikill har etablert seg som faste julegjester. De gjør den gamle julesvisken til sin egen ved å strippe den ned og la alt hvile på formidlingsevnen. Vakkert.

Grade: 5 out of 6

William Hellvik & Rub A Dubs: «Sang om glede» (CCAP)

I disse tider trenger vi sanger om glede, og det er hva William Hellvik hører midt i det hele. Reggaerytmer er byttet ut med valsetakt i denne norske versjonen av en tidligere Rub A Dubs-låt. En julesang som varmer.

Grade: 4 out of 6

Audun Skanke & Kjell Inge Torgersen: «Året e snart forbi» (Audun Skanke)

To varsomme musikere har slått seg sammen, og resultatet er som ventet. Samtidig er det styrke i det stille, og de viser muskler når det trengs. En sang som vokser.

Grade: 5 out of 6

Stavanger Gospel Company: «Her og nå» (SGCompany)

Gospelkoret har en stolt juletradisjon å vise til, og her knytter de bånd til Midt-Østen og krybben ved hjelp av syriske Saleh Mahfoud og Khaled Habeeb. Et vellykket grep i sangen skrevet av Aril Schøld og Siv Fagerland Christensen.

Grade: 4 out of 6

Evy & Jan: «Dæ æ jul» (Soundtown)

Dette oser av lun familiehygge med tente lys i vinduskarmen og snø som faller utenfor. Ekte jærsk jul innspilt på Undheim, i en sang skrevet av Jan Jonassen og Harald Undheim.

Grade: 5 out of 6

Hilma Nikolaisen: «Hum hum» (Fysisk Format)

Artisten fra Moi blander kjærlighet og jul i en intim sang med stemmen i sentrum. Hun synger avslappet, nesten søvnig som etter en travel natt. Herlig.

Grade: 4 out of 6

Elle Melle: «Julen e snart forbi» (Elle Melle)

Bandet kommer bra fra sitt inntog på julescenen. Melodien har høy trivselsfaktor, mens teksten til Pål Frøiland gir sangen dybde. Dette gir mersmak.

Publisert:

Plateanmeldelser

 1. Umulig ikke å gråte

 2. Hygge­lig å høre D’Sound igjen, selv om litt av magien har for­svunnet

 3. Enestå­ende stemme

 4. Impon­erende debut fra nytt Stavanger-band

 5. Tålig god låne­kasse

 6. Jim Carrey er radio­vert i The Weeknds søken etter døden

 1. Plateanmeldelser
 2. Jul
 3. Anmeldelse
 4. Plateanmeldelse