Britiske medier: Dronningen vil ha rask løsning rundt Harry og Meghan

Dronning Elizabeth er i gang med å finne en snarlig avklaring rundt prins Harry og hertuginne Meghans framtid, melder britiske medier.

Prins Harry og hertuginne Meghan vil begrense medietilgangen i takt med at de trekker seg tilbake fra første rekke i det britiske kongehuset.
  • NTB-AFP-DPA
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Dronningen og andre høytstående medlemmer i kongefamilien har gitt betrodde ansatte i oppgave å finne en løsning for begge parter, og løsningen skal være på plass innen «noen dager, ikke uker», melder britiske medier torsdag.

Nyhetsbyrået Press Association (PA) og Sky News siterer begge en ikke navngitt kilde i Buckingham Palace som sier at monarken og prinsene Charles og William ønsker saken avklart så raskt som mulig.

Torsdagens utvikling kommer etter at familien angivelig skal ha blitt såret av prins Harry og hertuginne Meghans uttalelse dagen i forveien, melder BBC.

Ifølge kringkasterens kongehuskorrespondent Jonny Dymond varslet ikke paret noen andre i familien før de sendte ut sin uttalelse.

I kunngjøringen, som paret sendte ut onsdag kveld, het det at de vil tre tilbake fra det britiske monarkiets først rekke, tjene sine egne penger og bli økonomisk uavhengig. Paret vil dele sin tid mellom USA og Storbritannia og fortsatt støtte dronningen fullt ut. De vil også begrense medienes tilgang til seg selv.

De to har tidligere gått hardt ut mot det de oppfatter som påtrengende og unøyaktige oppslag i britiske og internasjonale medier. I tillegg har de måttet tåle sjikane på sosiale medier, og hertuginne Meghan, hvis mor er mørkhudet, har blitt offer for flere rasistiske angrep.

De to fikk i fjor sønnen Archie Harrison Mountbatten Windsor. Paret giftet seg i mai 2018.

Publisert:
  1. Kongelige
  2. Dronning Elizabeth

Mest lest akkurat nå

  1. Her sto det en hytte. Så forsvant landskapet rundt, bit for bit. Nå får eieren ikke bygge den opp igjen

  2. To tenåringer og den enes stefar tiltalt for grov kroppsskade

  3. Så deilig, så deilig

  4. - Jeg begriper ikke det evinnelige maset om hvor mange statsråder som skal komme fra Rogaland

  5. – Setter en helt ny standard for denne typen produksjoner i Norge

  6. Her starter Stangeland Maskin arbeidet med ny E39 gjennom Lyngdal