Endelig klart for Pulpit Rock Festival

<p> Turboneger, Madrugada, Hellacopters og Big Bang er toppnavnene på Pulpit Rock Festival 18. og 19. august i Bjergsted.</p>

Publisert: Publisert:
  • Kjetil Wold
iconDenne artikkelen er over 15 år gammel

Todagersfestival: Dermed får endelig Stavanger sin etterlengtede og lenge varslede rockefestival i storformat. Foreløpig har arrangørene booket 16 band og artister. Flere kommer til. — Vi jobber med en stor lokal åpningsact, sier bookingsjef John Ingvar Skåtøy.

Han og festivalsjef Eirik Solbakk lover skikkelig festivalstemning: - Det blir masse bra musikk fra to scener. Dessuten legger vi opp til alle de tilleggsaktivitetene som hører med på en festival; fra sjonglører og skatebane via salg av mat og drikke til boder med diverseartikler og skikkelig miljøprofil i samarbeid med Natur og ungdom.

Pulpit Rock Festival dukket først opp som en spennende idé i hodene til flere av byens pop- og rockentusiaster i 1998. Ambisjonene er store:

  • Pulpit Rock Festival har ambisjoner om på sikt å vokse seg stor. Men vi skal vokse sakte. Vi har ikke lyst til å komme skeivt ut med massive underskudd, forklarer de to.

- Trenger en festival

De betegner årets program som publikumsmessig trygt, men musikalsk spennende: - Madrugada, Turboneger og Big Bang er alle enormt bra liveband, og samtidig band som selger mye plater og nå er på toppen.

Bak disse nasjonale toppnavnene lurer en rekke andre spennende og kritikerroste pop- og rockartister: Fra Reading festival-klare The Beautiful People og J.R. Ewing til lokale storheter som Skambankt, Helldorado og Christer Knutsen. John Ingvar Skåtøy sier det slik:

  • Det er for dumt at publikum her i regionen skal måtte dra til Kristiansand eller Oslo for å få en skikkelig festivalopplevelse. Ikke minst ettersom den lokale musikkscenen i stavangerområdet er helt eksepsjonell når det kommer til bredde og kvalitet.

Pulpit Rock Festival har som ambisjon å bli en av landets ledende pop- og rockfestivaler. Og kapasiteten er bra: 5000 publikummere hver dag. Dessuten ser arrangørene for seg å kunne levere storkonserter med topp internasjonale artister på tilleggsarenaer i byen.

Og foruten musikk med lokale, nasjonale og internasjonale artister og skikkelig festivalstemning, legger Pulpit opp til det de to beskriver som «hyggelige priser»: - Vi tar 400 kroner for dagsbilletter, 600 kroner for todagers festivalpass. Vi vil ha publikum. Vi vil ha fornøyde brukere som snakker pent om festivalen.

- Perfekt tidspunkt

Og Solbakk og Skåtøy mener at slutten av august er et perfekt tidspunkt:

  • Været pleier å være jevnt og stabilt i august. Og dette er tiden studentene kommer til byen for å ta fatt på fatt på studiene ved Universitetet i Stavanger. Vi sender derfor ut tilbud om rabatterte festivalbilletter gjennom fadderordningen på Universitetet, sier de to.

Dessuten vektlegger de tidspunktet som interessant i forhold til booking av internasjonale artister i årene som kommer. - Pulpit Rock ligger tett opp til Readingfestivalen i England. Derfra er det bare en kort flytur over til Rogaland fra Stanstead. I samme periode arrangeres også Low Land- og Pukkelpop-festivalene på kontinentet.

kjetil.wold@aftenbladet.no

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Du skal ikke ha kniv fra Ikea, sier far

  2. 17 flygninger til Norge med koronasmitte

  3. Tesla målt til 221 km/t: Eieren får førerkortet beslaglagt inntil mai neste år

  4. Korona­smittet mann satte seg på flyet på Gardermoen

  5. Brann i rekkehus i Haugesund

  6. Har mest sannsynleg blitt smitta her i regionen