«Mongoland» får nypremiere på utvalgte kinoer og strømme­tjenester denne uken

– Det er utrolig hyggelig at det er så mange som har tatt til seg «Mongoland» som en førjulstradisjon, og vi er glade for å kunne gi dem filmen i enda bedre kvalitet.

Haugesund, 2001: Arild Østin Ommundsen med Amandakomiteens Gullklapper som han fikk for innsatsen med «Mongoland». På bildet er han sammen med skuespiller Kristoffer Joner. Foto: Heiko Junge / NTB

 • NTB
Publisert: Publisert:

Det sier regissør Arild Østin Ommundsen når «Mongoland» nå er klar for både kino og strømming – med forbedret bilde og lyd.

«Mongoland» er filmen som startet den såkalte Stavanger-bølgen for snart 20 år siden. Det er debutfilmen til regissør Arild Østin Ommundsen og skuespillerne Pia Tjelta, Kyrre Haugen Sydness og Vegar Hoel. Også for Kristoffer Joner ble filmen viktig.

For mange nordmenn har «Mongoland» blitt en del av førjulstradisjonen – og det er med tanke på dette at filmen nå gjøres tilgjengelig på flere plattformer: 10. desember blir den remastrede versjonen av originalfilmen vist på utvalgte kinoer. I tillegg blir den tilgjengelig på den norske strømmetjenesten Nettkino og hos underholdningsleverandøren Altibox – med premiere 11. desember.

I fjor før juletider kom nyheten om at «Mongoland 2» er på vei. Pia Tjelta, Kristoffer Joner, Silje Salomonsen og Vegar Hoel er klare for å gjenta rollene, het det blant annet i Stavanger Aftenblad.

Publisert:
 1. Film
 2. Strømmetjenester
 3. Pia Tjelta
 4. Arild Østin Ommundsen
 5. Kristoffer Joner

Mest lest akkurat nå

 1. I en alder av 19 og 17 år har de vært på alle de 44 hyttene til Stavanger turist­forening

 2. Han har toppet hitlister i hele verden, men i Stavanger vil han alltid være sønnen til Bente og Oli

 3. Butikktyv med kniv i Stavanger sentrum

 4. Lukakus gråt før seieren: – Chris, jeg elsker deg

 5. Reaksjoner mot NRKs TV-bilder: Slik forsvarer kanalen vurderingene

 6. Matspesialist Maggi Gausel gir deg 19 sunne oppskrifter