Norge passerer Israel på oddsen - uten å ha stått på scenen

Norge rykket forbi forhåndsfavoritten Israel hos bookmakerne etter første semifinale i Eurovision, uten selv å ha stått på scenen.

Netta fra Israel er ikke like stor favoritt til å vinne Eurovision Song Contest etter fremføringen av låten «Toy» i Altice Arena i Lisboa tirsdag kveld.
  • Arve Henriksen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Israel har i flere uker tronet på toppen hos de fleste bookmakerne over hvem som er favoritt til å vinne årets Eurovision Song Contest. Norge og Alexander Rybak var en periode nede på tredjeplass, skriver Aftenposten.

Etter at den første semifinalen var unnagjort i Altice Arena i Lisboa tirsdag, uten Norge på scenen, var rollene plutselig snudd helt på hodet. Den israelske artisten Netta falt plutselig ned på en tredjeplass hos Oddsschecker etter at 25- åringen hadde fremført låten «Toy».

Les også

Rybak-seier i Eurovision kan koste NRK nærmere 150 millioner kroner

Les også

Alexander Rybak kan kopiere Johnny Logan

EKSTERN LENKE: Følg Eurovision-oddsen

– Årets Eurovision ble om mulig enda mer åpen og spennende etter denne første semifinalen. Den store forhåndsfavoritten Israel skuffet stort på scenen, fordi alle nå kunne høre at vokalen ikke holder mål og det hele blir mer spetakkel enn god musikk. At låten nå faller på oddsen, er naturlig og fortjent, sier Aftenpostens musikkanmelder Robert Hoftun Gjestad.

Eleni Foureira og Kypros seiler nå opp som den store favoritten i årets Eurovision Song Contest, tett fulgt av Norge.

Kypros på topp

Nå er det Kypros og Eleni Foureira som ligger best an, tett fulgt av Norge og Alexander Rybak. Sistnevnte skal i aksjon i den andre semifinalen torsdag.

– Skuffet gjorde også Eurovision-fansens nyeste favoritt Kypros, som bød på fullt fres i en låt som mest av alt minner om masende popmusikk fra et tiår tilbake, minst. At så mange ser ut til å elske dette europopkalaset, må være en forbigående fase, sier Hoftun Gjestad.

Tsjekkiske Mikolas Josef med låten «Lie To Me» gikk videre til lørdagens finale.

Han mener det samlet sett ikke er mulig å peke ut én klar vinnerkandidat pr. nå. Spenningen i årets Eurovision kommer derfor til å leve til sent, sent lørdag kveld.

– Tsjekkia styrket sine sjanser med et energisk show fra en likandes fyr. Det samme gjorde nok både Østerrikes flotte poplåt og den estiske operasangeren med årets største kjole, sier han.

Morten Thomassen, leder i den norske MGP-klubben, mener Norge og Alexander Rybak nå er enda større favoritt enn før den første semifinalen.

– Dette var stort sett som forventet. Norge har styrket sitt favorittstempel, og vi vet at Rybak vil levere i torsdagens semifinale. Den største overraskelsen var at Belgia røk ut, sier han.

Han er heller ikke overrasket over at Israel nå faller hos bookmakerne.

– Dette nummeret blir nok for sært for den normale seer. Denne låten er litt mer favoritt hos blodfansen enn hos folk flest, sier Thomassen.

Publisert: