Teateret flytter to premierer

Rogaland Teater må utsette to premierer på grunn av koronanedstengningen.

Rogaland Teater flytter to premierer på grunn av koronaforskriften. Bildet er fra forestillingen «Brødrene Løvehjerte». Foto: Kristian Jacobsen

 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:

«Jeg kan være en annen» er en urpremiere bygget på Monica Isakstuens tekst. Denne skulle Ungdomsteatret hatt premiere på 13. januar. Det er helt sjanseløst. Ungdommene rammes nemlig av stenging av fritidsaktiviteter og kan ikke møtes til prøver.

Premieren er utsatt til 26. januar.

Denne uken blir det ikke mindre enn fire premierer, så sant stengingen ikke forlenges.

27. januar er det premiere på basketaket mellom Elizabeth den første av England og Maria Stuart av Skottland i forestillingen «Maria Stuart». Her skal Nina Ellen Ødegård og Helga Guren spille hver sin dronning som driver med renkespill, sladder, maktkamp og sjau.

28. januar kommer nok en urpremiere når «Lenis plassar» settes opp. Øyvind Rimbereids langdikt er lagt i hendene på danske Jonas Corell og spilles på Intimscenen.

Premieren på «Landet kaos» er flyttet til 29. januar. Også dette er en urpremiere, denne gangen på en tekst av Jens Bjørneboe. Forestillingen skulle hatt urpremiere i desember 2020 og vært en markering av Jens Bjørneboes 100-årsjubileum, men ble utsatt på grunn av koronapandemien.

Og alt dette forutsetter at der er mulig og lovlig å spille teater med folk i salen på de planlagte datoene.

– Vi har vært gjennom såpass mye det siste året at skuldrene begynner å bli ganske lave på akkurat dette med planlegging. Vi legger en plan A, så får vi ta det som kommer. Dersom vi må gjøre om på ting, så gjør vi det, men dette er planen per i dag, sier informasjonssjef Pernille Kaldestad.

Teateret har stengt billettsalget på alle forestillingene. Det gjøres for å slippe all ekstrajobben med å – eventuelt – måtte flytte på alt og alle flere ganger.

– Koronakapasiteten vår er ikke veldig stor, og vi kan selvsagt gjøre den jobben. Men vi tror det beste for publikum er å spille stadige flyttinger og avlysninger, så sant det er mulig. Derfor venter vi med å åpne billettsalget til vi får nye retningslinjer etter 18. januar, sier Kaldestad.

Les også

 1. Dette betyr korona­restriksjonene for kultur­livet

 2. Rett etter morens dødsfall i fjor, måtte Calle gjøre det rareste han noensinne har vært med på

 3. Stortinget heier på nytt teater og museum i Stavanger

 4. Teateret klarte det andre sliter med

Publisert:
 1. Teater
 2. Rogaland Teater

Mest lest akkurat nå

 1. Her er Jone Laugalands dom over Rogalands første elferje

 2. To lokale savnet-saker etterforsket som drap

 3. Bent Høie: – Nå er det viktig å rette opp ulempene pandemien har påført barn og unge

 4. Hvem blir prioritert når barnehager og skoler er på rødt nivå?

 5. – Er en arrogant og stygg holdning til ærlig arbeid

 6. Stuen er en laftet stall og gulvet et gammelt kirkegulv: – Vi har kun kjøpt en sofa, og den angrer vi på