Arkeologisk museum venter fortsatt på penger til nybygget

Arkeologisk museum får ikke penger fra staten til nybygg i år heller. Neste mulighet er til våren.

Dette er Tupelo arkitektur/Narud Stokke Wiig AS sitt bygg på Våland. Arkeologisk museums nye lokaler har blant annet nye magasiner, tekniske rom, utstillingslokale og publikumsfasiliteter.
 • Eli Næsheim
  Eli Næsheim
  journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Direktør Ole Madsen ved Arkeologisk museum beklager, men heller ikke Venstre klarte å få museets nybygg inn på neste års statsbudsjett. Dermed ryker planene om innvielse av det nye museet i 2018.

- Neste håp er selvsagt revidert statsbudsjett til våren, sier Madsen, som er helt sikkert på at nybygget i Stavanger er blant de statlige prosjektene som vil bli realisert. Det er bare spørsmål om tid.

I første omgang er det snakk om å få klarsignal på 10-15 millioner, mens totalsummen er 334 millioner kroner. Når den første bevilgingen kommer vil Statsbygg trenge et halvt til ett år før første spadestikk kan tas.

Trodde på gjennombrudd

Både direktør Ole Madsen og de ansatte trodde på et gjennombrudd på neste års statsbudsjett. Teoretisk sett kunne nybygget ha vært inne på 2016-budsjettet, eller i det reviderte statsbudsjettet som ble behandlet i mai. Men 2017-budsjettet var mest realistisk.

- Alle har gjort enn innsats for å få fortgang i dette, men nå må vi avvente hva som skjer, kommenterer direktøren på Arkeologisk museum, som er en avdeling ved Universitet i Stavanger.

Museet fusjonerte med UiS i 2009. Alt den gang var der planer om et nytt formidlings- og magasinbygg på Våland. Forprosjektet til det nye museet var klart i 2014.

Venstre prøvde

Skuffelsen var stor da Arkeologisk museums nybygg ikke var med da forslaget til neste års statsbudsjett ble lagt fram i oktober i år.

Det ble tent et håp da Regjeringens støtteparti Venstre ga beskjed om at de kom til å kjempe for å få Arkeologisk museums nybygg inn på statsbudsjettet for 2017. Samtidig som de visste at forhandlingene med Høyre og Fremskrittspartiet kom til å bli harde. Resultatet ble da også at Arkeologisk museum ikke kom med på neste års statsbudsjett likevel.

Les også

 1. Venstre kjemper for nybygget til Arkeologisk museum

 2. Stor skuffelse på Arkeologisk museum

 3. Gratis lørdag på museet gir også økt besøk

Publisert:
 1. Arkeologisk museum
 2. Statsbygg
 3. Våland

Mest lest akkurat nå

 1. Kvitsøyferja har trøbbel: Setter inn hurtigbåt

 2. Ole Kallelid er død

 3. Talentet dropper russetid og ofrer alt for å nå drømmen

 4. Mor og datter på Lura står bak den reneste rumpe-feber med disse kreasjonene

 5. Kurt Kristensen er død

 6. Pfizer ønsker årlig vaksine framfor påfylling