JOWST er klare for semifinalen

Norske JOWST er veldig klare for Eurovision-semifinale i Kiev. Nå venter de bare på å tråkke gassen i bånn torsdag.

Vokalist Aleksander Walmann (til venstre) og låtkskriverJoakim With Steen – kjent under artistnavnet JOWST - er på plass i Kiev.
  • Alexander Vestrum
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Scenen i Kiev består i stor grad av LED-skjermer og står dermed i stil med maska som produsent og låtskriver Joakim With Steen har blitt kjent for.

– Vi har bare skrudd opp maks nå, sier vokalist Aleksander Walmann når NTB møter artistene på hotellet i Kiev dagen før første prøve for semifinalen.

Frykter at det kan bli for bra

– Det kommer til å se så dyrt ut, sier Steen.

– Ja, det ser veldig påkostet ut. Jeg tror folk kommer til å si «Dæven, det var såpass, ja», føyer Walmann til.

– Jeg er bare redd for at det er litt for bra. I går så jeg på det uten å høre, og da tenkte jeg at det så helt sjukt ut. Jeg tenkte bare «Wow!», sier Steen.

Aleksander Walmann berømmer NRKs folk for å ha gjort en særdeles bra jobb.

– Nå gleder vi oss til torsdag. Det er litt som når du står i et kryss og venter på grønt lys, og er klar for å slippe bremsen på Mustangen, sier han.

Hjemlengsel, men nye venner

De norske artistene har fått se en del av Kiev i de dagene de har vært her. De har nettopp fått servert den tradisjonelle ukrainske rødbetsuppa borsjtsj. Men litt hjemlengselen begynt å melde seg så smått.

– Jeg kjenner det. Jeg savner venner og familie – og Tine lettmelk, sier Aleksander Walmann.

Flere slektninger av de to kommer til Kiev de nærmeste dagene.

– Men vi har på en måte familien med oss her også, sier Walmann – akkurat idet hviterussiske deltakerne i Naviband går forbi.

– De er våre venner, utbryter Ksenija Zuk og omfavner de norske artistene.

Også NRKs prosjektleder Stig Karlsen og MGP-general Jan Fredrik Karlsen er på plass. Sistnevnte har tidligere på dagen blitt overtalt av vokalist Aleksander Walmann til omsider å komme seg på Instagram.

– Se, hundre nye følgere på én time! konstaterer en som alltid smilende MGP-general fra hjørnet av rommet.

Italia er storfavoritt

Første semifinale i årets Eurovision Song Contest arrangeres tirsdag. Der er Sverige den store favoritten, og Island og Finland skal også i ilden. I Norges semifinale to dager senere møter vi blant annet motstand fra Danmark. Går Norge videre, venter selve finalen lørdag 13. mai.

Fjorårsvinner og arrangør Ukraina er direkte kvalifisert til finalen, sammen med «de fem store» i EBU – Storbritannia, Italia, Spania, Tyskland og Frankrike. Italia er den soleklare favoritten, foran Bulgaria, Portugal og Sverige.

Publisert: