Derfor synger de!

1500 korsanger setter farge på Stavanger denne helgen. Litt lyd blir det også.

Publisert: Publisert:

Egersunds mandssangforening av 1901 fylte nesten hele Domkirkeplassen alene.

 • Tarald Aano
  Redaktør
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Hvis folk klager på et folketomt torg i Stavanger, Domkirkeplassen medregnet, var de ikke på plass fredag klokka 11. Da åpnet nemlig Landsfestivalen for kor, og det ble temmelig trangt om plassen etterhvert. Her var bunadskledte kvinner og menn i t-skjorter, her var seilerluer og svarte dresser, tversoversløyfer og side kjoler. Drammens damekor var der, Harmony Singers fra Flekkefjord likeså, Sangkoret Lurlokk var til stede, ikke langt bortenfor fant vi Turtrallen. Kvinnekoret Concentus sto på scenen, og bak fanen til Egersunds Mandssangforening sto de svartkledte så tett at vi kan lure på om det finnes noen menn over 60 i Egersund som ikke er med i

Egersunds mandssangforening av 1901 fylte nesten hele Domkirkeplassen alene.

koret.

Hummm, hummm...

Så, presis klokka 11, begynte hummingen, sangerne som sto spredt på plassen, lette etter tonen, fant den og holdt den som best de kunne - og så begynte de å synge: «Do you know why we sing?»

Svaret ga seg nesten selv, og på scenen sto Trond Ole Paulsen og dirigerte alle korene mens de beveget seg fram mot podiet og sang hans spesialbestilte lille korverk som både stilte spørsmålet og ga svaret.

Svarte dresser, hvite luer - eller bare t-skjorter og dongeribukser. Ulike kor - ulik stil.

Seminarer og konserter

Så var den i gang, festivalen som strengt tatt startet torsdag - og fortsetter med ulike arrangementer gjennom hele helgen. Det er ikke kun konserter de 1500 skal holde på med, det er også planlagt forskjellige kor-seminarer, fellesturer (med planlagte sang-stopp) og by vandringer (også med sang-stopp).

Korsangere og korlyttere stimlet sammen på Domkirkeplassen fredag.

Lørdag 9.juni kan man også få med seg en konsert med Sigvart Dagsland. Han er i tillegg en av dem som skal holde seminar for korene. Du kan se hele programmet her.

Kvinnekoret Concentus sto på scenen da Marit Husebø åpnet Landsfestivalen for kor på Domkirkeplassen i Stavanger fredag.

En annen kjent lokal skikkelse som tar del i festivalen er Randi Tytingvåg. Hun skal holde et kurs for dem med en solist i magen.

Det blir også «shanty»-kurs på MS Rogaland. Deltakerne skal tilslutt synge shanty på dekket til båten. Båten ligger ved Strandkaien. En «shanty» eller en «sjanti» er en betegnelse på arbeids-sanger som ble sunget på skuter før i tiden.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Trener forgrep seg på spiller: Dømt til 15 måneders fengsel

 3. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til forskning

 4. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 5. NFF vil åpne for publikum på eliteseriekamper

 6. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 1. Stavanger
 2. Domkirkeplassen
 3. Musikk
 4. Sigvart Dagsland