Se konsert med SSO-musikere

Musikerne i Stavanger Symfoniorkester har hatt konserter hver eneste uke, til tross for koronasituasjonen. Konsertene framover kan du se og høre på Aftenbladet.no. Se konserten onsdag 20. mai i videovinduet.

  • Aftenbladet
Publisert: Publisert:

Program for onsdagens konsert:

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Jean Sibelius (1865-1957):
Rakastava (Elskeren) Op. 14 for strykere (1912)
Elskeren
Kjærestenes vei
God natt - farvel

Leoš Janáček (1854-1928):
Capriccio for klaver og blåsere (1926)
Allegro
Adagio
Allegretto
Andante

Franz Schubert (1797-1828):
Symfoni nr. 5 i B-dur (1816)
Allegro
Andante con moto
Menuetto. Allegro molto - Trio
Allegro vivace

Medvirkende:
James Gaffigan, dirigent
Christian Ihle Hadland, klaver

Varighet: Rundt 1 time

Konserten åpner med en nydelig suite komponert av Jean Sibelius i 1912, Rakastava, som betyr Elskeren. Deretter ønsker vi en av Norges mest spennende pianister, Christian Ihle Hadland, velkommen på podiet til Janáčeks Capriccio for klaver og blåsere.

‘O Mozart! Udødelige Mozart! Hvilke utallige inntrykk av et lysere og bedre liv du har stemplet i våre sjeler!’, skrev Franz Schubert bare noen måneder før han komponerte symfoni nr. 5 i 1816. Symfonien kan på mange måter minne om Mozarts symfonier i melodi, klang, form og uttrykk. Østerrikske Franz Peter Schubert er representant for romantikken og regnes som et av de største navn i musikkhistorien, men ble anerkjent først etter sin død. Schuberts femte symfoni ble urfremført i Wien i 1816 og er en klassisk perle på komponistens tidligromantiske repertoar.

Stavanger Symfoniorkester kastet seg rundt og har strømmet konserter hver eneste uke etter at Norge ble stengt ned i kampen mot koronasmitten i mars. Konsertrekken fortsetter – og onssdag kveld kan publikum se og høre direktesendt konsert fra Fartein Valen-salen i Stavanger konserthus.

– Dette er orkesterets faste musikere, men vi er veldig nøye med å holde smittevernreglene. Derfor blir det ikke konserter med fullt orkester, men mindre grupper, sier kommunikasjonssjef Cecilie Christ.

Så mange som 10–12 musikere kan være involvert, fordelt på mindre grupper. Konsertrekken fortsetter fram til og med uke 24, noe som betyr at det gjenstår sju konserter.

– Det har vært viktig for SSO å ivareta god kontakt med publikum i denne tiden, understreker Christ. I tillegg til å etablere strømminger fra torsdagskonserter i Fartein Valen allerede fra 26. mars, gjør orkesterets musikere minst en annen ukentlig innspilling eller direktesendt konsert. Dette er ofte musikk som retter seg mot barn og unge, eller på annen måte skiller seg fra vanlig repertoar.

– Da det ble innført besøksstopp ved alle sykehjem, startet en messingkvintett med å spille utendørs konserter. Dette har blitt et populært og kjærkomment avbrekk for beboerne som sitter isolert fra omverden. Denne aktiviteten er opprettholdt, og denne uken spilles den 30. utendørs konserten i rekken, opplyser Christ.

Les også

– Takk, dette betyr mye for oss

Tidligere konserter:

Publisert:
  1. Konsert
  2. Stavanger Symfoniorkester

Mest lest akkurat nå

  1. 187 evakuert fra «Johan Castberg» på Stord: – Alle er gjort rede for

  2. Sommerfull Vågen mintes Daniel Svela

  3. E39: Neppe tre felt på deler av ny europavei sørover

  4. Ferje har tek­nisk trøb­bel – Fjord1 innstiller flere av­ganger over Bokna­fjorden

  5. Denne gang vil finværet vare - og til helgen blir det varmere

  6. Brannen var siste dråpen for eieren: Nå blir det helt slutt på spøk­elses­jakt på Dale