Slik husker musikervennene Morten Mølster

Det blir dessverre et stort tomrom i byen etter at Morten har forlatt oss, sier Frode Gjerstad.

Publisert: Publisert:

Morten Abel og Morten Mølster i aksjon med The September When.

  • Leif Tore Lindø
    Journalist
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Frode Gjerstad Foto: Jonas Haarr Friestad

Frode Gjerstad: — Jeg spilte med Morten fra begynnelse av 80-tallet. Først sammen med noen unge karer fra Madla og senere i mitt Circulasione Totale Orchestra og etter det i en del ad hoc kombinasjoner. Helt fra vårt første møte slo det meg at dette var en ekstraordinær person som var glad i å leke, og som hele tiden var på let etter nye måter å si ting på i musikken. Han var dessuten en kunnskapsrik mann som gjerne delte det han visste med oss andre. Vi ble gode venner, selv om vi ikke var så ofte sammen de seneste årene, en krevende jobb samt unger og Trude fikk naturligvis førsteprioritet. For når Morten gjorde noe, skulle det være ordentlig. Både jobb og familie.

Les også

- En mester er gått bort

— Men jeg visste at jeg alltid kunne komme til Morten om det var noe som var vanskelig. Han lyttet og diskuterte og lo. Minnene er mange og gode. Også fra møtene med familien som betydde mye for ham. Det blir dessverre et stort tomrom i byen etter at Morten har forlatt oss. Tankene mine i dag går til Trude og ungene samt foreldre og svigerforeldre.

Nils Henrik Asheim Foto: Knut S. Vindfallet

Nils Henrik Asheim: — Morten har vært en kulturell brobygger og en inspirator. Nysgjerrig, engasjert, genuint opptatt av meningen med musikken uansett sjanger. Han var med i styret for Tou Scene i de første viktige årene. Et av de menneskene som har vært viktige ikke bare gjennom det de har gjort, men ved også ved bare å være der. Jeg følte mange ganger at jeg kunne lene meg på ham. Forøvrig var Morten min første Stavanger-venn, han lærte meg hva en reggaetakt var for noe samt å spille piano med håndflatene.

Les også

Slik husker musikervennene Morten Mølster

Terje Vallestad Foto: Jon Ingemundsen

Terje Vallestad: — Jeg har mistet en uerstattelig venn. Morten var en av de få jeg kunne si alt til. Han var alltid lyttende, alltid interessert og aldri dømmende. Han var en unik, allsidig og søkende musiker med en spesiell evne til å gjøre andre bedre. Jazz, rock, verdensmusikk, Morten hadde universalpuls. Hans bortgang er en stor tragedie.

Mine tanker går til Trude og barna.

Morten Abel Foto: Jon Ingemundsen

Morten Abel: — Morten var en veldig viktig venn for veldig mange. En sentral person i musikk og kulturlivet i Stavanger. Jeg har mistet min beste venn, og en av de viktigste personer i mitt liv, men tanken går til hans fantastiske familie. Dette er veldig, veldig tragisk.

Helleik Kvinnesland:

— Også jazzmiljøet i Stavanger vil oppleve et stort tomrom ved Morten Mølster sin altfor tidlige bortgang. Han var en dyktig jazzmusiker som gav av seg selv og var en inspirator for mange. Med sin store kompetanse var han en viktig sparringspartner og har bidratt til den musikalske retningen MaiJazz har tatt. Kulturlivet har mistet en raus, begeistret og inkluderende fyr som har vært en brobygger mellom sjangere.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fem nye smittetilfeller i Stavanger tirsdag - nok en smittet fra busstur

  2. – Et slag under beltestedet fra Høie

  3. Etter 19 år med dårlige vaner, har Ole Klemetsen fått nok. Nå starter han på et nytt prosjekt.

  4. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus

  5. Lye-saken: Politiet tror de vil finne gutten på steinen

  6. Finansministeren: Ja til julebord på gavekort