Etterforskningskrim fra virkeligheten

Påskekrim: I «Mordene i Pembrokeshire» vet vi fra begynnelsen hvordan det kommer til å ende. Det setter en aldri så liten demper på spenningen.

Luke Evans spiller en cold case-etterforsker som jakter på en seriemorder.
 • Kine Hult
  Kine Hult
  Journalist
Publisert: Publisert:

Mordene i Pembrokeshire

Britisk krimserie i 3 deler. Premiere på NRK1 torsdag 1. april kl. 21.30. Serien er også tilgjengelig på NRK TV.

Grade: 4 out of 6

Dette kan vel knapt nok kalles en krimserie, i hvert fall ikke sammenlignet med det som ellers sendes av påskekrim på tv. «Mordene i Pembrokeshire» handler riktignok om en politietterforskning, men en hvor den skyldige allerede sitter bak lås og slå. Det er bare det at han etter alt å dømme har gjort flere ting enn det han ble dømt for i sin tid. Og samtidig med at løslatelsesdatoen nærmer seg, må etterforsker Steve Wilkins (Luke Evans) grave i gamle, kalde spor for å bevise at dette er en mann som samfunnet bør skånes fra, for å si det forsiktig.

Serien baserer seg på virkelige hendelser, drap og voldshandlinger begått i Wales på 80- og 90-tallet. Den tar for seg hvordan politiet bruker moderne teknologi når de gjenåpne gamle saker som disse, og hvordan etterforsker Wilkins etter hvert klarer å knytte sammen hendelser som man ikke tidligere har sett i sammenheng med hverandre.

En sentral person i det hele er selvsagt drapsmannen, John Cooper (Keith Allen), et skoleeksempel på en forskrudd sosiopat. Allen er usedvanlig god i rollen, og gir oss et tankevekkende innblikk i hvordan en farlig mann er skrudd sammen. Scenene med hans forskremte, unnvikende kone og mishandlede sønn bidrar til å forsterke inntrykket.

Det er interessant å følge etterforskerens kamp mot klokka, selv om fasiten bare er et google-søk unna. Som dramaserie fungerer det bra, og serieskaperne har gjort en utmerket jobb med å finne troverdige skuespillere til de sentrale rollene. Samtidig er det ikke til å komme bort fra at det har blitt laget sprekere serier om jakten på seriemordere, og at selve tematikken etter hvert begynner å bli litt velbrukt. Som krimgåte er den i hvert fall ikke like spennende som mye av det andre innenfor samme sjanger.

Publisert:

Film- og tv-anmeldelser

 1. Går det an å teikna ein dokumentarfilm om Taliban? Absolutt!

 2. Burde vært bedre

 3. Dersom Aksel Lund Svindal hadde stilt til valg, kunne han tatt over landet på et kvarter

 4. Det er lett å forstå hvorfor hun vant prisen for beste skuespiller i Cannes

 5. Kan man forelske seg i en robot? Denne filmen prøver å svare på det

 6. Denne filmen blei nominert til Oscar for beste utanlandske film. Det er forståeleg

 1. Film- og tv-anmeldelser
 2. TV-anmeldelser
 3. Påskekrim
 4. Anmeldelse