En farse om politikere, sex og lik

– Historien er blitt mye mer aktuell enn vi hadde sett for oss, sier skuespiller André Hageseter.

 • Rolf Frøyland
  Rolf Frøyland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Handlingen i farsekomedien er nemlig lagt til det politiske miljøet i Stavanger – med referanser til Christine Sagen Helgø, Cecilie Bjelland, Kian Reme, Trond Birkedal og Helge Solum Larsen.

Stavanger-humor

– Det går mye i det samme som i originalmanuset til Ray Cooney, men vi har oversatt teksten til norsk med stavangersk humor. Vi har for eksempel byttet ut Margaret Thatcher med Christine Sagen Helgø, forteller Marius Espeland, som sammen med Sindre Hellevik er produsenter og ledere i The Follies Revyproduksjoner.

– Det er universell humor som kan passe alle tider og steder, men etter alt som har skjedd i stavangerpolitikken i det siste, er historien blitt mye mer aktuell enn vi hadde sett for oss, sier André Hageseter, skuespiller, oversetter og styremedlem i teatergruppen.

Ny scene

Dette er det niende året gjengen i The Follies Revyproduksjoner setter opp en forestilling i distriktet. De siste årene har de brukt scenen til Onkel Klaus på Hundvåg, men nå bød anledningen seg til å teste ut den nye scenen på Stills ved togstasjonen i Stavanger sentrum.

– Vi er opptatt av en stor og fin scenografi. Planen er å bygge ut scenen slik den blir 25 kvadratmeter, men vi skal fortsatt ha plass til 150 sitteplasser, sier Espeland.

Forviklinger

«Ute av drift» blir beskrevet som en klassisk forviklingskomedie.

André Hageseter spiller Stavanger Høyres bystyrekandidat som har seg et lite eventyr med partisekretæren til Arbeiderpartiet, spilt av Christine Aspenberg. Uheldigvis dukker det opp et ubeleilig lik når disse to har lurt seg vekk fra rådhusets grå korridorer...

Forestillingen har premiere 12. april. Se en smakebit fra prøvene i toppen av artikkelen.

Publisert:
 1. Scene

Mest lest akkurat nå

 1. Sandnes Ulf strålte og klappet sammen

 2. Kristoffer Joner opplever mye dramatikk i havet utenfor Malta

 3. Mange velger å holde seg hjemme 17. mai

 4. Slår knallhardt tilbake: Gjert Ingebrigtsen mener Vebjørn Rodal er bitter

 5. Sola tapte cupfinalen: – Er litt lei meg akkurat nå

 6. Erik Johannessen angrer bare på én ting – at han ikke kastet ballen til sin beste kamerat og motstander