Juliane fra Madla imponerte Idol-dommerne

Med en miks av to sanger gikk 16-åringen videre i kveldens Idol-sending. Også Stavangers andre lokale idol-håp gikk videre.

Publisert:

Juliane Lind klarte ikke å bestemme seg for hva hun skulle synge, og laget derfor en slags medley av to forskjellige sanger. Foto: Silje Lepsøy

Juliane Lind fra Madla valgte å både spille piano og synge da hun ble med på talentkonkurransen på TV2.

— Jeg skal synge en miks av to sanger. De heter "Pearls" og "Strange bird". Jeg klarte ikke bestemme meg, så jeg tok begge to, sa hun da hun stod foran dommerne på sin første audition (ekstern lenke).

LES OGSÅ:

— Balsam for sjelen

Og resultatet imponerte dem kraftig.

— Wow, var den første responsen da Juliane var ferdig med opptredenen.

— Jeg har hatt en ganske lang dag, og er litt sliten, og det der.. det var litt sånn balsam for min sjel, sa Øyvind «Vinni» Sauvik.

— Jeg ble nesten litt målløs jeg, det var utrolig fantastisk å høre på, stemte Gunnar Greve Pettersen i.

Sandeep Singh fikk frysninger, mens Ina Wroldsen mente Juliane stod ut med sin kraftige, flotte stemme.

Alle dommerne sendte Juliane videre, med soleklare "ja".

Med for moro skyld

Juliane er oppvokst på Madla, og går på Stavanger Katedralskole. Til TV 2 sa hun i etterkant av auditionen at hun var glad for de gode tilbakemeldingene,og at det var kjekt å komme videre. Hun ble med i Idol bare for moro skyld.

– Helt plutselig fikk jeg lyst. Det var ikke noe jeg planla i det hele tatt, sier hun til kanalen.

Hun forteller også om at hun for et år siden ble syk, og mistet håret på grunn av utmattelse og stress.

– Det er vanskelig å forklare. Jeg var utbrent, men fikk aldri bekreftet noe, men legen sa at det lignet på utmattelsessyndrom. Jeg var veldig utslitt. Jeg lå liggende i flere uker i strekk. Jeg tror jeg mistet håret fordi jeg ble veldig stressa av å være så sliten. Da falt håret mitt. Jeg fikk diagnosen alopecia, forteller hun til TV 2 , men sier samtidig at det går veldig bra med henne nå.

Juliane ble fulgt til auditionen av sin far, Lars Lind, som var tydelig stolt av datteren. Også han driver med musikk, og har i flere år vært engasjert i oppsetningen av Gosenrevyen. Ifølge Rogalands Avis skal han i slutten av januar gi ut sin debutplate.

Også Marius videre

18 år gamle Marius Samuelsen, også han fra Madla, gikk også videre etter første audition (ekstern lenke).

For Marius Samuelsen blir del blir det et gjensyn med Idol-sirkuset. 18-åringen fra Madla i Stavanger var også på audition i 2014, men den gang ble han ikke vist på tv. Denne gang er han imidlertid blant dem som får vist seg fram i det aller første programmet.

— Jeg ble headhuntet av TV 2 denne gang. Gunnar Greve hadde hørt en singel jeg hadde laget, og syntes at jeg burde prøve meg igjen, sier Samuelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marius Samuelsen vant dommernes gunst ved å framføre en egen komposisjon. Foto: Silje Lepsøy

Jobber i Gosenrevyen

Til vanlig går han på St. Olav videregående skole i Stavanger, i tillegg til at han jobber som bandinstruktør i Gosenrevyen. Han har bakgrunn fra metalband, men har den siste tiden jobbet mest alene med musikk innenfor singer-songwriter-tradisjonen.

— Jeg hører på alt fra klassisk musikk til jazz og rock, og er inspirert av blant andre Radiohead og Susanne Sundfør. Å delta i Idol blir en utrolig erfaring som vil være med på å utvikle meg som artist. Det er også en kjempefin kanal for å markedsføre seg selv, sier Samuelsen.

Søvnløs natt

Han legger ikke skjul på at auditionrunden bød på en god porsjon nervøsitet.

— Det ble ikke mye søvn natten i forveien, kommenterer han.

Har du fått med deg våre plateanmeldelser?

Publisert: