Pingvinfeber på kino

Over 12.000 så dokumentarfilmen «Pingvinenes marsj» på kino i helgen. 45 av 55 forestillinger var helt utsolgt. Nå kommer flere kopier og flere forestillinger. I større saler.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

Farsott: — Besøket er helt utrolig. Alle forestillingene i både Stavanger og Sandnes i helgen har vært helt utsolgte, sier informasjonssjef Stig M. Pedersen i Kino1. Før helgen ble filmen satt opp i sal 6 og sal 7 i Stavanger, samt i sal 6 i Sandnes. Allerede mandag ble filmen flyttet over i atskillig større sal 8 i Stavanger med to daglige forestillinger, mens det ble satt opp en ekstra kveldsforestilling i Sandnes.

  • Til tross for at filmen har slått alle rekorder for dokumentarfilm i alle land den er vist, var besøket ganske labert da vi satte opp filmen på førpremiere. Men i mellomtiden har filmen fått enormt mye medieomtale, det var blant annet et innslag om den på Dagsrevyen på NRK1. Slikt betyr utrolig mye, sier Pedersen.

Jungeltelegrafen

Men det er ikke tvil om at også jungeltelegrafen har mye å si for filmens enorme popularitet. Om pingviner er aldri så søte: på papiret er ikke en dokumentarfilm om pingviners livssyklus i Antarktis det som vanligvis pirrer kinogjengernes nysgjerrighet mest. Men mens maktmenneskene i Hollywood pøser på med tegneseriesuperheltfilmer og stadig flere storslagne drama med møljekrigsslag fordi de tror at det er det vi vil ha, er det en naturfilm fra isødet som får folk til å snakke andre folk inn i kinosalen.

  • Filmen har norsk tale og 7 års aldersgrense, og er en glimrende familiefilm. Svært mange av publikummerne i helgen var foreldre med barn, sier Pedersen.

17 nye kopier

Oro Film, som er «Pingvinenes marsj» norske distributør, er overveldet av de gode besøkstallene, selv om de visste den ville gå bra. Første helgen har 15 kopier av filmen vært i omløp, to av dem i Oslo.

  • Denne uken sender vi ut 17 nye kopier. Dermed håper vi at vi skal unngå at kinoer må sende kopier videre før filmen er ferdigspilt, sier Pål Kreim i Oro Film.

elisabeth.bie@aftenbladet.no

Publisert: