Solgte godt i USA

Internasjonale kunstsamlere kjøpte det meste da Elin Melberg og Margrethe Aanestad var på kunstmesse i San Francisco nå i januar. De to svever fortsatt.

Publisert: Publisert:

Dette er Ann Irens Buans installasjon «Drifters» fotografert på Prosjektrom Normanns utstilling på kunstmessen Untitled San Francisco. Foto: Prosjektrom Normanns

 • Eli Næsheim
  journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Kunstneren Elin Melberg jubler, det var en stor suksess for Prosjektrom Normanns å ta turen til Untitled San Francisco. Og om denne messen også arrangeres neste år, da reiser de tilbake. Tross at det var travelt både før de dro og dagene i San Francisco gikk i ett. Melberg og Aanestad fikk ikke sett noe av byen, bare messehallen.

Prosjektrom Normanns team på messen, fra venstre: Erlend Grytbakk Wold, Ian Cofre, Ann Iren Buan, Jan Christensen, Margrethe Aanestad, Elin Melberg og Stein Bjelland. Foto: Prosjektrom Normanns

Kjøpt av samlere

– All kunsten vi hadde med oss ble solgt, bortsett fra den store installasjonen til Ann Iren Buan. Jeg har ikke lov til å si navnet på kjøperne, men det dreier seg om anerkjente kunstsamlere, for eksempel fagfolk som jobber ved store kunstmuseer, eller gründere med viktige kunstnere i sin samling, forteller Elin Melberg. Som også er svært stolt over tilbakemeldingene, folk bemerket ikke bare kunsten, men også at utstillingen var kuratert.

Prosjektrom Normanns var eneste nordiske galleri på historiens første Untitled i San Francisco,bortsett fra Oslo-baserte Schloss.

Visningsstedet i Stavanger øst drives av kunstnerne Margrethe Aanestad og Elin Melberg, som også hadde med seg egne verk til utstillingen på messen i USA. De to, pluss kunstneren Jan Christensen, solgte alt.

– Vi fikk økonomisk støtte fra OCA og Stavanger kommune for å lansere oss utenlands, men klart, disse pengene gikk med til selve arrangementet. Når vi nå også solgte kunst, betyr det at vi får litt betalt for alt arbeidet, opplyser Melberg.

Invitert til LA

Men det å knytte kontakter er også en viktig del av deltakelsen. Kanskje alt i 2018 skal Melberg og Aanestad arrangerer en større visning av norsk samtidskunst i Los Angeles. Dette er også et kunstnerdrevet visningssted, eieren er amerikaner med norske røtter. Og har følgelig stor interesse for det norske.

De to Stavangerkunstnerne har også knyttet kontakt med en internasjonalt anerkjent kurator som vil bli invitert til å arrangere utstilling i Prosjektrom Normanns.

Publisert:

Les også

 1. Les mer om Prosjektrom Normanns: Til USA på kunstmesse nå igjen

 2. Kunsten som kommer - årets nye utstillinger

 3. Kunsten som kommer - årets nye utstillinger

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne fra Stavanger omkom i fallulykke i Sirdal - navnet er frigitt

 2. Bergingsbil rykket, men ble bedt om å snu – i mellomtiden vokste køene

 3. Mange fulgte klassisk flyperle hjem

 4. Tusenvis av skadde og mange døde i Beirut-eksplosjoner

 5. Dette stortalentet kan du høre i Stavanger denne uken - han bærer millioner i hendene

 6. Her krysser flyet veien på Sola

 1. Elin Melberg
 2. Prosjektrom Normanns
 3. Utstilling